Marja

Den långa resan.

En doft av gårdagens fylla och vitlök…

Brännbollsturneringen fortsätter och just nu kan jag höra musiken från Campus väldigt svagt. Få se om det blir fyrverkerier när de slutar vid 2-tiden. Det var fest här i huset i går kväll, jag hörde absolut ingenting, men det stod en tom ölburk vid ytterdörren i dag och sånt går jag i gång på. Jag skrev en lapp på dörren om att städa upp efter sig och sina gäster och skrev mitt namn under. Man kan faktiskt ha roligt utan att grisa ner.

Så fick jag för mig att jag skulle åka till net-on-nets lagerbutik och titta på en laptop. Fick vänta länge på ettans buss vid sjukhuset och när den kom var den så full att vi fick gå in via utgången. Det var ungdomar som skulle till brännbollen på Mariehemsängarna och jag sveptes in i en doft av gårdagens fylla och vitlök. Jag stod vid utgången och när alla sen skulle gå av visste jag inte vart jag skulle ta vägen för att inte bli nertrampad. Jag räddades av en kille som stod och tuggade på en kebab och när alla hade gått ut, sa han hej då och släntrade ut han med.

Det blev ingen ny laptop i dag heller. På net-on-net hade de bara en framme, de andra gömde sig i sina lådor och jag vill ju se och känna på det jag köper. Dessutom fanns det ingen ledig personal jag kunde prata med, så jag gav upp. På väg ut gick jag och tittade på en kamera jag vill ha och började planera att om jag säljer två av mina kameror på Tradera, så får jag kanske råd att köpa den.

For ut på en cykeltur i det vackra vädret i kväll och det var nästan trångt på cykelvägen. Massor med ungdomar cyklade eller gick i grupper. Alla med en plastmugg eller en flaska i handen. Det gäller tydligen att vara i ett ständigt rus så man orkar med yran. Barnvagnar, hundar, joggare och så en kille som gick helt oberörd och läste en bok.

Jag hälsade på trädet som är till hälften rönn och hälften oxel. Nu ser man tydligt rönnens gröna löv och oxelns silverfärgade.

symbios

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Klart man vill se den laptop man vill köpa! Och helst även prova den!
  Kanske har andra butiker bättre möjligheter till det.
  Kul med tankar på ny kamera och en god idé har du ju om att sälja de du har.
  Jag börjad eigår titta på en video så för att lära mig mer om den kameran jag har och då kunna utnyttja finesserna bättre. Det är en videokurs som ligger på ”You tube” och ha 20 avsnitt på ca 15 minuter var. Bra var det i alla fall.
  Hoppas nu du får en lugnare söndag och att feten, yran, börjar avta och kanske bir det en cykeltur.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag skall åka till Elgiganten i veckan. Kom också på att jag kommer att få lite arvode för styrelsearbetet, så det blir en ny kamera till midsommar och Norrbotten. En mellanstor.
   Nu har yran lagt sig, vädret är vackert och jag har cyklat runt sjön.
   Kram!

 2. Lena i Wales

  Intressant nedan om kaffeost. Har hört talas om det, men visste inte riktigt vad det var. Nu vet jag. Alltid roligt att lära sig något nytt!
  Tråkigt att man inte kan ta vara på sin egen ” skit”. Dåligt!
  Ha en skön söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.