Marja

Den långa resan.

NO means NO!

Det blev en sådan där dag i dag då det ena ger det andra och allt går i ett. Vi började med konstituerande möte med den nya styrelsen kl 12.00 hemma hos en av oss. Det är mycket som ska bestämmas på det mötet… roller i styrelsen, extra arvoden, attesträtter, firmatecknare m.m. Jag är fortfarande både sekreterare och fakturahanterare. Jag tycker den nya styrelsen verkar bra och ser fram emot höstens arbete.

I går hjälpte jag ordföranden att räkna ut arvodena till alla  för det gångna året. Jag hade inte tänkt på att jag ju får ett fast arvode som sekreterare, så nu kan jag definitivt unna mig en ny kamera. Det tycker jag verkligen att jag är värd.
I morgon ska jag åka ner till HSB och lämna in papprena och så fick jag sätta mig och skriva protokollet för dagens möte så att vi kan anmäla den nya styrelsen till HSB portalen och Bolagsverket. Det är mycket med det formella. Jag skrev protokollet och fick det underskrivet och justerat ganska omgående. Tur att det finns sms och tur att de jag behövde signaturer av bor i grannhuset.

Lite stressad blev jag och det blev inte bättre av att jag fick ett mail med lite alarmerande uppgifter, som jag var tvungen att svara på och fundera över. Så ringde en mäklare som hade lite frågor kring föreningen och så ringde den som spekulerade på lägenheten och hade synpunkter på föreningens ekonomi och hur förklarar man för en som inte förstår något om avskrivningar och räntor och ackumulerade resultat? Jag förstår inte själv heller, men jag sa att jag litar på vår ekonom. Och så ringde mäklaren igen… hon var väldigt trevlig, men behövde argument… och så fick jag ett sms från den eventuelle köparen… Ja, det var en konstig dans mellan oss tre som så småningom ebbade ut.

När allt med protokollet var färdigt, satte jag mig och tittade på ett avsnitt av Morden i Midsomer. och sen målade jag. Nu är jag nästan i kapp.

Jag målade ett tema som hette ’bold’ och det kan ju betyda modig, djärv, stora bokstäver eller skrika högt. Jag letade fram broschen med handen och ’Rör inte min vän’ och gjorde om texten till ’NO means NO’ alltså ’Ett NEJ är alltid ett NEJ’.

nomeansno

Sen slog jag ihop två teman ’negativ’ och ’mint’. Negativ betyder att man målar bakgrunden och lämnar motivet vitt.

negative

Ha en lugn tisdagsnatt <3

 

4 kommentarer

 1. Caanita

  Ska du sälja och flytta från din lägenhet, eller är du ombud för någon annan som ska sälja?
  Jag tycker mycket om dina ” reseskildringar” från och omkring Nydalasjön, därav min fråga.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Nej, jag ska inte flytta. Det är en annan lägenhet i huset som ska säljas och eftersom jag sitter i föreningens styrelse ringde mäklaren och den som vill köpa lägenheten mig med sina frågor. Vanligtvis ringer de först till ordföranden, men hon jobbar natt, så antagligen sov hon och då står jag näst på listan. 🙂

 2. Ditte

  En del aktivitete är det med ett styrelseuppdrag och jag tycker du klarar det galant. Och visst ska ni ha arvode och kul att du tönker på en ny kamera. Undrar vilken det blir.
  Jag tycker du är väldigt bra på att tolka de teman ni får vad gäller målningarna och du lyckas alltid måla någort som talar till mig. Säkert även till andra…
  Kram och tankar till dig.

 3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Ditte! Det är bara trevligt att ha något att göra och en extra bonus att man får en liten slant. Det var första året jag var sekreterare, så det var därför jag blev glatt överraskad.
  Jag har fallit för en kamera som är väldigt populär just nu, en Olympus Pen. Den är ett mellanting mellan en kompaktkamera och en systemkamera, har ett retro utseende och rem. Min stora kamera, en Canon Eos, är alldeles för klumpig. Den är bra, men jag orkar aldrig dra med mig den, utan kör oftast med min lilla Nikon Coolpix.
  Jag ska fortsätta måla i juni, tänker mig att jag kommer att ha mer tid… och så är det ju så roligt och lärorikt. 🙂
  Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.