Marja

Den långa resan.

Regn och velande…

Nu har det regnat i två dagar. Jag har fått ställa ner blommorna på balkongen på golvet närmast väggen, så att de inte blir alltför blöta.

Jag velade i flera timmar om jag skulle fara ner på stan eller inte. Jag tyckte att det blåste och regnade alldeles för mycket för att överhuvudtaget gå ut, men tänkte att jag skulle vänta och se, för jag hade stor lust att fara iväg. Det var sista dagen man kunde se en utställning med målningar av Studio 53 på Väven. Min akvarellfröken hade några tavlor där och så var jag så nyfiken på att se en tavla där konstnären hade använt silkespapper.

Till slut kom jag iväg och hann se de tavlor som var kvar innan biblioteket stängde kl 15.00. För första gången hittade jag ut ur det nya biblioteket utan att irra omkring eller behöva fråga flera personer.

Sen gick jag till Buketten och köpte bevattningssnören, som jag brukar ha på balkongen när jag är bortrest. Krukväxterna jag har inomhus har ju anordningar med upp-och-nervända petflaskor.

I kväll har jag tvättat och lyckades med konststycket att hälla flytande tvättmedlet i sköljmedelsfacket. När maskinen hade startat sa min hjärna till mig att jag hade gjort fel och jag såg att jag hade tagit den nya tvättmedelsflaskan i stället för sköljmedelsflaskan. En sekunds panik, men sen drog jag ut tvättmedelslådan och hann torka ur tvättmedlet i sköljmedelsfacket och sedan fylla på med rätt medel. Jag ska inte berätta vad jag använde för att få ur allt ur sköljmedelsfacket… Jag använder inte sköljmedel regelbundet, bara till vissa kläder.

Nu är jag i kapp med målningen och det är skönt, för jag kommer att sacka efter i slutet på månaden. Det har blivit två blå målningar. Dagens utmaning var koboltblått och jag skissade en fågel efter en fin stämpel jag har. Den flyger riktigt fint och idén med blommorna är från stämpeln.

cobalt

I går skulle vi använda pennor på våra målningar. Ugglan på min Iittala-mugg fick vara modell och så piffade jag upp den med vit Posca-penna. Ugglan blev också koboltblå.

addpen

För ett par dar sen skulle vi måla något som hette ’dash’, alltså stänk av något slag… större än de vanliga prickarna man stänker. Jag testade olika variationer och kom sen på att jag kan ju använda en liten natursvamp och dutta på färgen med den.

dash

Ha en lugn söndagsnatt <3

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Att tvätta kan vara ett bestyr och en riktig utmaning. Känner igen misstaget…
  Det är så roligt att se dina akvarellmålningar och hur du använder de olika teknikerna. Och att bara komma på sedan hur du ska få till det…
  Fågeln är jättefin och visst flyger den. Fiffigt med blommorna. Ugglan från muggarna känner jag igen, köpte ju ett par stycken som dagligen används hemma.
  Men i blått var den helt ny för mig. Jättefin! Jag har ju förr samlat på ugglor…
  Även din ”dash”-målning är spännande och visst fick du in lite blått där också.
  Stor kram och trevlig söndag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag kommer nog att ta en paus i målandet i juli-augusti. Eller kanske bara måla det som verkar intressant och när jag hinner.
   Ha en fin vecka!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.