Marja

Den långa resan.

Hemma igen

IMG_20160625_150134

Det bästa skyddet mot mygg är ljusa kläder.

Det blev en ofrivillig bloggpaus. Det blir inte så mycket egentid när man är fler som ska koordinera aktiviteter, mat och umgänge. Dessutom fungerade 4G inte alltid där ute vid havet. Skulle jag prata i telefon fick jag ställa mig lite framåtlutad vid sovrumsfönstret.

Det har varit trevligt. Jag fick åka bil båda vägarna och slapp bussen. Vädret har varit vackert och vi har försökt vara ute så mycket som möjligt trots myggen, som är ovanligt besvärlig i år. Det första jag gjorde var att gå ner till stranden och andas in havslukten. Där borta vid horisonten ligger Seskarö och bortom horisonten ligger Finland.

frevis
På midsommarafton kom solen dansande mot mig på vattenytan.

frevis3
Sen plockade vi vilda blommor, det finns inte så många sorter där uppe, och band ett par kransar. Det har jag aldrig gjort förut och det var pillrigare än jag trott.

IMG_20160624_124423

IMG_20160624_152046

I går var det mulet på förmiddagen och då åkte vi till Haparanda och över på Finska sidan. Jag köpte korv, ekologiska flingor av fyra sädesslag till gröt och lite skinka. Det vanliga alltså.

Umeå välkomnade oss med ösregn.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vad trevligt med en liten rapport från din resa. Hoppas på mer…
  Jättefina bilder och den där vattnet dansade mot/med dig är underbar.
  Skönt att ni ändå hade tur med vädret!
  Tyvärr kan man inte göra så mycket mot myggen annat än ljusa kläder. (Detta visst jag inte.)
  Här tänder vi myggspiraler på kvällen och ljus med citrnelladoft so myggen inte gillar. Dock har vi inte haft mycket mygg och de är små så de syns inte. Men sticken känns.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Om man ska ut i naturen och inte vill smörja in sig med myggmedel är det bäst att täcka kroppen med kläder. Myggen dras till mörka färger, så därför är ljusa färger bäst. 🙂 Det finns speciella mygganoraker… min kompis berättade att de hade köpt sådana. Vet inte hur de ser ut, man kan kanske googla. Sitter man stilla är ju myggspiraler och andra knep bra. 🙂
   Kram!

 2. FREEDOMtravel

  Är det sant? Hjälper ljusa kläder mot mygg? Jag är skåning (bosatt i Stockholm) och ska snart upp till Piteå, haha. Vet absolut INGENTING om mygg… 😉

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Oj då… då blir det en ny erfarenhet för dig. 🙂 Myggen dras till mörka färger, så därför är det bra med ljusa kläder. Man kan förstås smörja in sig, men det gillar jag inte. Sen finns det speciella mygganoraker att köpa… kolla i friluftsaffärer. Ska man sitta ute finns det doftljus, myggspiraler m.m. som avger dofter som myggen inte gillar. Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.