Marja

Den långa resan.

Fästingbett?

I går kväll var jag övertygad att jag hade blivit biten av en fästing. Hu så hemskt. Det fanns fästingar nere vid stranden, för grannens hund hade haft några på sig. Jag fick soleksem på halsen som kliade och så ett par myggbett på det som jag verkar ha kliat sönder… bilbältet skavde innan jag la halsduken emellan och det blev ett rött irriterat område ovanför nyckelbenet. Det jag trodde var fästingbettet var nog bara de sönderkliade myggbetten, så jag baddade med alsolsprit och smorde in med aloe vera gel. Det ser inte så fint ut i dag och kliar i perioder…

Min Soda Streamer slutade fungera och jag kan ju inte vara utan bubbelvatten, så jag for in till centrum och köpte en ny på Clas Ohlson. En likadan som den jag hade. Sen snurrade jag runt lite på stan.

Cyklade på eftermiddagen en bit i skogen. Det luktade så gott efter regnet och det gröna var så grönt och fräscht. Hundlokan stod i drivor längs vägkanten och böljade i vinden som skogens egna spetsgardiner.

hundloka (2)

hundloka3

Jag letade efter gula lupiner, men de har nog inte kommit än. Jag har ett ställe där lupinerna har smitit ut från en trädgård och där man kan hitta alla färger av dem. Nu hade bara de ljus- och mörkrosa kommit.

DSCN1378

DSCN1377

Sen for jag till stora vägen och plockade en bukett blå lupiner, som jag  satte ut på balkongen i en vas.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vad skönt att det inte var fäsinbett, men titta noga…
  Vilken trevlig cykeltur och det är ju så görnt och fint nu. Det verkligen doftar sommar. Vi kom just hem och när vi gick genom Tullgårdsparken var det som en grön himmel av alla trädens blad och grenar.
  Och lupiner piggar verkligen upp och fint att ha dem på balkongen.
  Nu pustar vi och njuter av att vara hemma i Stockholm igen.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Man får passa på att njuta av cykelturerna nu. Var ute en sväng runt sjön i kväll men en kompis.
   Stockholm är säkert vackert nu också… kommer dit om ett par veckor. Hoppas din fot är bättre.
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.