Marja

Den långa resan.

Hänförelse

DSCN1406.

Ordet för juli månad i Paulo Coelhos kalender är HÄNFÖRELSE.  Det är ett väldigt högtravande ord som för tanken till religiösa sammanhang. Man blir hänförd, förförd, bedårad, uppslukad … entusiastisk, förälskad eller passionerad. En stark känsla, som ibland kan gå över styr.

Jag blir ofta hänförd av något vackert i naturen, konst som berör, musik, en intressant person, en tanke… och den känslan är min egen och ärlig och uppfyller hela mitt inre.

Jag har valt två olika citat.

”När vi älskar och tror på något från djupet av vårt hjärta känner vi oss starkare än världen, och vi blir alldeles lugna av vår visshet om att ingenting kan rubba vår tro”
( Ur Pilgrimsresan)

”Ett barn kan lära en vuxen tre saker: att vara glad utan anledning, att alltid vara sysselsatt med något och att – av hela hjärtat – kräva det man vill ha”.
(Ur Det femte berget)

Hur tänker du?

Ha en lugn lördagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag tycker också att ordet ”Hänförelse” känns högtravande och förstår inte riktigt innebörden. Jag kan bli hänförd av något jag ser eller upplever.
    Men just här kan jag inte riltigt känna igen mig i definitionerna av hänförelse som Coelho ger. Kanske delvis.
    Men att ”av hela hjärtat kräva detman vill ha” det kan barn göra .Men kan vuxna det?
    Spännande tankar är det.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Du sätter ord på mina tankar. Jag blev också osäker på vad Paulo Coelho menar… kanhända är det en översättningsfråga. Jag tolkar det som att det är en äkta, ärlig känsla/upplevelse som är väldigt privat. Sen reagerade jag också över ordet ’kräva’ och funderar om det också är en översättningsmiss. När jag översatte citatet till engelska på instagram valde jag uttrycket ’wish for’ …
      Vi får fundera vidare. Vet inte ännu när jag kommer till Stockholm… Johanna jobbar väldigt mycket just nu så vi hinner inte riktigt planera. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.