Marja

Den långa resan.

Gråbon blommar

IMG_20160717_032016

I morse när jag skulle lägga mig vid 03.10 såg himlen ut så här. En gyllene soluppgång. Jag fångade ögonblicket, för tio minuter senare hade molnen tagit över.

Jag vaknade några timmar senare av att det mullrade och det såg mulet ut. Det hade regnat lite grann. Åskan stryker omkring bakom skogen men har ännu inte kommit fram.

Det blev en kort cykeltur till Ålidhem i nästan omärkbart duggregn. Jag höll på att bli påkörd bakifrån, när två cyklister i full mundering och full fart körde om mig på fel sida och sedan kom en tredje flåsande precis när jag skulle justera min position för att inte vara i vägen. Han höll på att köra på mig. Alltså… man får se upp. När jag var på Fotografiska i Stockholm här senast och skulle gå över cykelbanan för att gå över vägen på övergångsstället, kom en cyklist farande och ropade CYKELBANA, CYKELBANA till mig. Hade jag varit lite trögare i reaktionen, hade jag blivit omkullkörd. Jag är livrädd för cyklisterna på Stockholms gator och nu får jag väl akta mig för cyklisterna på cykelbanorna här i Umeå också.

Sen såg jag att Gråbon börjar blomma, det som jag enligt testerna är mest allergisk för. Och visst rinner både ögon och näsa nu när jag är ute, för den växer gärna i kanterna på cykelvägarna. Många tycker att den är fin och visst kan den bli ståtlig och hög, men jag har lärt mig att den är ett ogräs.

IMG_20160717_191327

I tvättstugan hade någon tappat tvättpulver på golvet och sedan gått i det och spritt ut det. Ännu en blind granne. Jag funderade om jag skulle sätta upp en arg lapp på ytterdörren, i tvättstugan, eller om jag bara skulle vaska golvet. Jag vaskade golvet och ska sätta upp nya tydliga regler för tvättstugan när jag kommer hem från Stockholm. Enklast så, men man undrar ju… Jag kunde ju se vem som hade tvättat före mig och blev lite förvånad, men tänkte att hen kanske hade haft bråttom. Jag vill inte gå omkring och vara arg, så då är det bättre att ta hand om det. Sån är jag.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Cyklisterna i Stockholm verkar tro att allt är cyklebana och att de dessutom är med i VM i cykling eller liknande. Förstår att det blivit liknande hos dig i Umeå.
    Pust!
    Din bild denna natt från soluppgången är så fin och jag missar alltid soluppgången för då sover jag…
    Trist med gråbon som blommar, men kansk ehar den blommat klart hos oss här i Stockholm. Hoppas!Vad gäller gråbo så tycker jag inte den är särskilt vacker heller…Men jag har nog inte kanske sett dess inre skönhet.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Den här soluppgången var verkligen vacker.
      Det finns stora buskar med Gråbo i hörnet utanför lekparken, men vi får hoppas att den blommat över.
      Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Aj, aj… jag brukar få soleksem den första gången jag är i solen, men sedan lugnar det ner sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.