Marja

Den långa resan.

Som hemma

Tågresan gick bra och blev mycket intressant. Mot slutet nästan lite bisarr och jag har pratat om det med Johanna i dag. Jag satt  redvid en stackars människa, som bokstavligen trillade ner på perrongen när vi var framme och som sedan höll på att vingla ner på spåret hela vägen till centralen. Jag fick in henne i en taxi och sedan funderade jag resten av kvällen hur hon hade det på hotellet. En vuxen människa, men så trasig.

Det kändes roligt att komma hit och kändes nästan som att komma till ett andra hem. Allt är så välbekant.  Ljuden i huset, från gatan och lekparken.

Ronja är hos sin pappa, men Johanna har semester, så vi har umgåtts hela dagen. Jag älskar att få ha henne helt för mig själv ibland. Vi började med att shoppa skor. Hon fick två par på rean. Sen åt vi  lunch på Blå Lotus kafé på Katarina Bangata. Rekommenderas för god vegetarisk mat. Vi tog dagens soppa, som var tomat och jordnötssoppa med indisk kryddning och till den en stor ostmacka. Mycket gott! Sen kom vi hit för att dricka kaffe via Röda Korsets secondhand och Konsums glassfrys.

I kväll tog jag en kort kvällspromenad till Nytorget via Greta Garbos torg.

IMG_20160720_230755

Rosa elefanter på torget. En mamma och tre små… en liten gömmer sig bakom mamman.

På ena sidan av Nytorget finns Urban Deli som vad jag förstår är ett mycket populärt ställe. Uteserveringen var full och baren var full. Butiken var välbesökt och jag botaniserade bland alla intressanta varor på hyllorna. Sen köpte jag en Sallad Nicoise med tonfisk och en burk nutterbutsoppa ( pumpasoppa). Dit kommer jag nog att gå fler gånger och köpa färdig mat.

I morgan är det musikfest i Kungsträdgården.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. michael forsberg

    Hej!Tack för att du visar så stor medmänsklighet för trasiga människor vilket tyvärr är väldigt ovanligt i dagens samhälle!All heder åt Dej!Du är verkligen en äkta medmänniska.Önskar dej å de dina fortsatta trevligheter.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Michael! Jag kunde ju inte lämna en medmänniska som jag suttit bredvid i fem timmar… utan gjorde det jag kunde och fick en stor varm kram för det.

  2. Ditte

    Välkommen hit!
    Jag kan förstå dina känslor där med kvinnan på tåget. Och numer är det gott om trasiga människor….Verkligen trist!
    Vilken bra dag ni hade och vi delar ju liksom trakter nu i Stockholm.
    Urban Deli är väldigt populär och jag gillar både restaurangen och butiken. Roligt att se allt spännande butiken har i sina hyllor.
    Strålande sol idag och jag önskar er en härlig dag.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Vi satt bredvid varandra i fem timmar och jag fick höra mycket både via högljudda telefonsamtal och det vi pratade om, men jag var inte uppmärksam på vad det var som hände mot slutet… misstänker lugnande tabletter, för hon var väldigt orolig. Nåja, jag gjorde allt jag kunde.

      Jag trivs verkligen här på Söder och vädret är ju bara det bästa tänkbara.
      Vi ses! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.