Marja

Den långa resan.

+29 grader

IMG_20160724_225236+

I dag har det varit +29 grader. Min fotled var ond och svullen efter allt traskande på hårda gator och på kullerstenar i Gamla stan, så därför passade det bra att dra på en stödstrumpa och ta en vilodag. Lägenheten jag lånar är väldigt varm och det finns ingen balkong. I natt sov jag med båda fönsterna öppna och då blir det behagligt. Jag bor ju på tredje våningen och risken för fasadklättrare är liten, eller hur? På dagtid är hörnet i soffan den svalaste platsen, så jag har tillbringat största delen av dagen där. Mot kvällen gick jag ut för att fixa något att äta och då var det underbart ute. Som att vara utomlands… minus mörkret och cikadorna.

Jag brukar hänga i det vidöppna fönstret och titta ner i lekparken och på gatan. I eftermiddags upptäckte jag att en ung man låg och sov helt utslagen på den lilla gräsplätten framför huset. Ett konstigt ställe att lägga sig att sova på, så jag höll ett öga på honom. Folk gick förbi och in och ut i huset, några stannade till en sekund, men ingen kollade upp honom. Jag noterade att de flesta som verkade reagera var kvinnor. Jag gick ut samtidigt med en tjej som skulle rasta sin hund. Vi tittade på killen som andades och hade bytt ställning på armar och ben, men verkade sova tungt. Tjejen lovade att försöka väcka honom och kolla läget när hon skulle gå in. När jag kom tillbaka var killen borta och kvar låg en medium pappersmugg från McDonalds.

Samtidigt som jag skriver sitter jag och tittar på en obehaglig film på TV. 127 timmar heter den och är en autentisk film om en kille som fastnar i en bergsklyfta. Jag utmanar min klaustrofobi. Jag antar att det ska sluta bra, annars hade man väl inte gjort en film på det.

I morgon måste jag hitta en frisör. Anders var på semester. Det kommer att bli intressant.

Ha en lugn måndagsnatt <3

 

6 kommentarer

 1. Birgitta L

  Vilken fin tur du tar oss med på i Stockholm! Känner att jag längtar dit.
  Hoppas att vilan gjorde din fot bättre och lycka till med sökandet efter frisör.
  Birgitta L

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Birgitta! Fotleden är bättre, men jag är helt utslagen av värmen. Den korta regnskuren i dag hjälpte inte…så jag tar det lugnt. Det blev ingen klippning i dag. 🙂

 2. Ditte

  Visst är det varma dagar och jag orkar heller nte göra så mycket. Och om det blir något får det ske i långsam, mycket långsam takt.
  Bra att du vilat foten idag för visst blir det mycket gående när du är här.
  även hos oss har dte varit varmt under dagen i lägenheten och solen har legat på.
  Men nu njuter jag av svaökan på balkongen-
  Skönt att mannen nere i parken vaknade till liv, men man vet ju inte hur det står till…..
  Intressant att hitta en frisör…Lycka till och hoppas du hittar någon bra. Tar gärna emot tips…
  kram. (Jag går oftast i Spanien men inser nu att jag kan behöva en trimmning….)
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag antar attt du är mer van vid värmen från Spanien… men jag är väldigt dålig på att tåla den. Eller så blir jag väl också van så småningom. 🙂 Fotleden är bra i dag, men jag har inte kollat någon frisör än. Har varit lite långsam i dag med.
   Kram!

 3. Paula i pörtet

  Det är väl tur att det finns många oaser även i storstaden när sommarhettan slår till. Jag tycker inte jag hittat någon lindring just, går jag o badar så är jag lika svettig när jag gått promenaden genom skogen hem. Du gör rätt i att ta en vilodag mellan varven, kanske hinner du också smälta lite intryck. Jag är bra sugen på en tripp till huvudstaden. Men att komma till skott är inte så lätt. Hoppas frisören blev godkänd, jag ska snart iväg till en ny jag också. Istället för att åka ända till stan (6mil) så provar jag en som bor i en by ”bara” 4 mil bort. Lite slingor ska också fixas.
  Nu kanske det blir lite lättare att andas, fem grader svalare än igår.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, man får anpassa sig efter värmen och efter ett par dagar går det lättare. Jag har inte kommit iväg till någon frissa än. Gruvar mig verkligen. :
   Nu blir det nog lite svalare. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.