Marja

Den långa resan.

Till lagerlokalen…

IMG_20160728_233337

Ett vördnadsfullt gammalt träd i Vitabergsparken.

Jag blir väckt varje vardag kl 07.00 av ett fruktansvärt oväsen. På andra sidan lekparken finns ett stort höghus som håller på att få en tillbyggnad på ett par våningar. Varje morgon börjar med att man slänger ner stenbumlingar (?) i kontainrar och det låter som värsta åsksmällarna x hundra. En morgon var jag tvungen att stiga upp och titta ut för det lät som att ljudet kom från vårt hus. Vad är det som pågår där borta?

Dagens utflykt gick till Gudrun Sjödens lagerbutik.  Ronja hängde suckande med, men det visade sig att hon var den som gjorde de största fynden,  bl.a. en vacker röd sammetsklänning, som var väldigt smickrande mot hennes figur.Johanna hittade läckra gardiner i en fyndlåda och jag hittade bl.a.en vacker bomullskofta.

Sen gick vi till en vegetarisk restaurang och åt. Jag tog en tallrik med halloumi, sallad och en massa annat gott.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Detta buller från huset som byggs om och på är helt öronbedövande. Har hör det när jag vari i parken men då blev jag ju inte väckt av det. Men en sanitär olägenhet är det.

  Mysigt med en tur ut till landet, till lagerbutiken. Och roligt att ni fyndade. Var dä rförra året men tyvärr blev det inga inköp för min del då.
  Men det är alltid roligt att komma dit.

  Önskar dig en fin fredag och vädrte är ju helt ljuvligt.
  Kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  I morse var det väldigt lugnt och nu blir det ju helg så vi får sova på morgnarna. Men det var samma oväsen när jag var här i maj, så jag tycker synd om alla dem som bor i husen här omkring.

  Lagerbutiken har blivit ett måste varje gång jag kommer hit och jag brukar alltid hitta något. Det har blivit som en trevlig utflykt.

  Trevlig helg! Kram!

 3. Judy

  The tree is such a lovely shape. Is that at a park close to where you are staying? It is not good to have to be awakened with loud noises. This morning I was woken up by a tornado heading our way. Thank goodness it was only a dream. I miss your watercolor paintings. 🙁 Have a wonderful weekend Marja! Hugs! Judy

 4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Thank you, Judy! The park is quite near the street where I live and it’s nice to stroll there in the evening.There are many nice parks nearby.
  What a relief that the tornado was only a dream. 🙂
  I miss painting and I hope we will get new prompts for august, so I can start again. There is a woman on Instagram that administrates this challenge.
  Wish you a nice weekend! I’ll stay in Stockholm another week.
  Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.