Marja

Den långa resan.

Tre små träd…

IMG_20160925_171731

Tre små lönnträd i sin vackraste skrud. De blir inte likadant gula eller röda trots att de står så nära varandra. Första hösten jag såg dem var ett träd gult, ett annat rött och det tredje fortfarande grönt. Dessutom tappade de inte löven samtidigt, utan ett träd blev helt kalt, medan de andra fortfarande hade kvar lite löv.

På tal om löv… har ni någonsin varit med om då ett träd släpper sina löv. Det är alldeles vindstilla och trädet släpper löven ljudlöst i små skurar. Jag har ett minne från det jag var barn att jag stod under ett sådant träd i skogsbrynet och knappt vågade andas för att det var så magiskt. Måste skriva en dikt om det.

I går var jag hos min kompis på Meriehem. Hennes vardagsrum vetter mot en vacker talldunge och solen går ner mellan de raka stammarna.

IMG_20160924_183322

Medan hon stekte zucchiniplättar åt oss, satt jag och njöt av solnedgången. Sen blev himlen alldeles turkos och vi kurade skymning medan vi åt. Det blir fort mörkt nu.

Zucchiniplättarna med fetaost och youghurtsås med vitlök blev riktigt goda. I efterrätt åt vi glass med hemkokt björnbärssylt på bär plockade söderut i landet.

I dag har jag varit på återvinningen med tidningar, plast och glasburkar. Jag lastade cykeln full och gick till OKQ8. Sen blev det en cykeltur till Ålidhem. I dag var det varmt igen och riktigt skönt ute.

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag tycker det är så roligt att följa trädens förändringar uppe hos dig och du tar så vackra bilder.
    Mysigt att träffa din väninna och äta samtidigt som ni har den vackra utsikten mellan tallarna som blir alldeles guldfärgade.
    Här är det sommar ett bra tag till.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är ju ändå en ganska kort tid träden är så här höstvackra, så jag passar på att dokumentera. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.