Marja

Den långa resan.

Lönnarna sprakar av färg.

IMG_20161001_164728

Förutom Umeå Fashion Week är det Umeå Pride i helgen. Eftersom man gräver upp hela city, hade Prideparaden en annan sträckning i år. Bussen fick stanna när paraden skulle passera över gatan och då passade jag och flera andra på att hoppa av. Men det var meningen, för då hamnade jag i sagovärlden under lönnarna vid Kungsgatan bredvid min favoritpark. Solen sken och träden är nog på höjden av sin färgprakt nu. På marken under dem ligger en tjock matta av löv. Jag fick en stark känsla av förundran, exakt samma som jag fick när jag såg körsbärsträden blomma i Kungsträdgården i Stockholm. Det var med andakt jag gick under träden och diskret fotograferade. Men jag var inte den enda som stod och suckade och fotograferade och det kändes bra.

DSCN1396

DSCN1397

DSCN1395

Det var mycket folk på stan. På gågatan var det modevisning och i Utopiagallerian hittade jag min gravidklänning från Marimekko. Bild på den kommer i morgon.

Egentligen skulle jag till Apoteket för att fråga om jag fått mina recept förnyade. För en vecka sedan skickade jag en begäran via minavardkontakter.se och fick ett svar att ärendet lagts till en doktor. Sedan inget mer och det visade sig på Apoteket att recepten inte var förnyade. Då får jag ringa på måndag morgon och säga att jag behöver mediciner NU! Jag tycker det är hopplöst att kommunicera med vården. Problemet är ju att jag inte har någon doktor, utan det är doktor vem-som-helst som gäller och då faller ärendena lätt mellan stolarna.

Kommer ni ihåg torson med guldrumpan jag visade härom dagen? Jag la upp den på instagram också och av en slump fick jag kontakt med kvinnan som arbetar som inredare på Röda Korset och som skapat de fina skyltfönstrena. Kommer ni ihåg torson som var täckt av frimärken? Den hade hon också gjort och berättade att den snart kommer ut till försäljning. Jag har letat efter en plats i min lilla lya där jag skulle kunna ställa en torso. Jag får nog möblera om i så fall.

Ja, man kan ju alltid drömma.

God natt mina vänner <3

 

 

5 kommentarer

  1. Ditte

    Så vacker lönnarna är, verkligen. Och visst är de lite som Kungsan och de vackra körsbärsträden på våren. Förstås en annan årstid, men ändå.
    Jättefina foton!
    Trist med ”en-doktor-vem-som helst”. Jag brukar ringa till VC och prata med en sköterska och hon ser til att en doktor, ibland vem som helst, skickar till apoteket. Sköterskorna kanske fungerar bättre vid Skanstull och även läkarna i denna fråga.

    Kul med torson! Och kanske kan du få till en plats.
    Kram och trevlig söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det var en magisk stund där under lönnarna. Är så glad att jag hamnade där.
      Jag brukar beställa förnyade recept på nätet och det har alltid funkat bra, jag har fått svar efter 1-2 dagar. Före det ringde jag direkt till doktorn och fick dem förnyade.
      Jag har en fin plats åt torson i ett hörn i sovrummet. Jag vet ju inte vad de sätter för pris på den, men det skulle vara en kul inredningsdetalj. Jag kunde kanske ta reda på var man får tag på en torso och decoupaga själv. 🙂
      Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Maria! Ringde vårdcentralen i dag, men de hade ’slut på tider’… Suck!
      Ha det så bra! Kram!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Det ska inte vara en massa frågetecken… Jag kommenterar från mobilen och då blir tydligen, smajlisar som frågetecken. Ska tänka på det nästa gång. /kram Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.