Marja

Den långa resan.

Hello from the other side…

IMG_20161005_222123

På akvarellkursen i kväll målade vi höstlöv. Vår lärare hade varit ute och plockat fina lönnlöv och lagt ut dem på bordet vi sitter och målar vid. Det såg så fint och välkomnande ut. Alla målade så fina löv och det var trevligt som vanligt. Vi har ett par nya kursmedlemmar, ett par unga studentskor, varav den ena är norska. Vår lärare är från USA och hade lite svårt att förstå norskan, så de pratade engelska med varandra. Det blev en härlig blandning vid fikabordet. Vi blev bjudna på en hemkokt krusbärsmarmelad och norskan visste inte vad ’krusbär’ var. ’Gooseberry’ sa jag och någon annan förklarade utseendet. Aha… ’stickelbär’ sa hon då.

Innan jag for iväg på akvarellen gjorde jag ingenting. Det var minusgrader i natt, men soligt på dagen och jag längtade ut, men gårdagens promenad kändes i hälsenan, så jag behövde vila den. I förgår ringde jag till Hälsocentralen och efterfrågade mina förnyade recept. Sköterskan jag pratade med visste inte vad som hade hänt, men lovade lägga en lapp i läkarnas fack. Har jag fått något besked än? Nej. Så fort det här ärendet är avslutat, skall jag byta vårdcentral, för nu känner jag mig inte hemma på Mariehem längre.

Ja, så har jag ju målat en utmaning också. Jag slog ihop gårdagens, som var coboltblått och dagens, som var sångtext. Jag är inte så förtjust i textuppdragen, för jag är inte så bra på att skriva fint för hand, vilket ju är meningen. Men jag gör mitt bästa och skrev några rader från en fin sång av Adele. När jag var färdig kom jag att tänka på att det var länge sedan jag hörde något från min dotter Johanna, så jag skickade ett mms med bilden.

IMG_20161005_120508

Jag fick svar direkt.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt att akvarellkursen har börjat igen! Och kul med ett par nya deltagare.
    Att måla höstlöv kändes som ett säkert hösttecken och fint blev det.
    Jag tycker även att du lyckades fint med den blå målningen och textningen. Och busskapet passade extra bra.
    Skönt att du snabbt fick svar.
    Blir nog bra att byta vårdcentral för här verkar de ju inte ha så mycket koll längre. Bra med valfrihet.
    Kram och trevlig torsdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är verkligen fin stämning i akvarellgruppen. 🙂
      Det var en ny kvinna på vattengympan i kväll och vi kom att prata om Ålidhems vårdcentral. Hon var då väldigt nöjd med dem… Jag har inte fått något recept än. Vet inte vad de håller på med.
      Kram!

  2. Paula

    Hej, om du visste hur avis jag är på er kreativa grupp! Det enda jag verkligen saknar här på vischan är just att kunna gå med i några cirklar, eller gå någon kurs eller dylikt. Om jag tar bussen till stan så kommer jag inte hem igen om klockan blir över fyra…
    Tyvärr har vi ingen dagledig kreativ människa i byn som kunde ordna med något skoj, Handarbete o vävning i all ära, men det passar inte mig. Så jag sitter här hemma o målar själv men det är inte samma sak. Behöver inspiration från andra helt enkelt.
    Fint har du gjort och du är ambitiös det syns
    Kram från pörtet

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Paula! Synd att du inte har möjlighet att måla med någon grupp, för det är verkligen kreativt. Jag målar ju också hemma, men då vill jag gärna göra det i samband med en utmaning som den som jag nu är med i på instagram. Det blir ju också på sätt och vis att måla i grupp, för vi lägger ju ut våra målningar på samma sida.
      Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det har jag också hört och det är ganska logiskt, för buskarna är ju stickiga. 🙂 Det är väl en äldre benämning på krusbär. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.