Marja

Den långa resan.

Fel knapp

IMG_20161007_145259

Under den stora oxeln. Solen silades så fint genom lövverket som blivit lite försiktigt gult.

Underbart höstväder i dag igen. Solen sken och det var nästan 10 grader, men luften var så där höstlikt krispig och kylig. Jag cyklade till Ålidhem… till apoteket.

Ja, jag har fått mina mediciner! Jag gick in på minavardkontakter.se och tittade i min mailbox och då fattade jag vad som hade hänt. Sekreteraren hade skickat min begäran vidare till en läkare och sedan AVSLUTAT ÄRENDET. Tryckt på fel knapp alltså. Tänk att man måste berätta för andra hur de ska göra sitt jobb! Inte första gången. En gång ville jag ha en felaktig faktura makulerad på samma vårdcentral. ’Men det går inte…’, fick jag höra. ’Jodå’, sa jag, det finns en knapp som det står makulera på. Och se, personen hittade knappen, tryckte på den och jag hade makulerat fakturan åt henne.

Däremot är jag inte alls besviken på Post Nord, som ju är i blåsvädret nu. Jag vann en auktion på Tradera på onsdag kväll, betalade varan via Tradera på natten, fick ett meddelande från säljaren att den var postad i går och den låg i mitt postfack i dag. Snabbaste affären ever. En tunika från Gudrun Sjöden.

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Visst kan en bli trött! Men nu har du fått dina mediciner och innan lärde du en person hur hon skulle makulera. Kanske dags för ett konsultuppdrag?
    Kul attt din tunika kom för det verkar inte direkt nu vara vanligt att de som har Post Nord får sina varor.
    Kanske finns det undantag? Och flera sådana. Men många har ju inte fått räkningar och därför hamnat hos kronofogden och så kan det ju inte fortgå. Man undrar var felet är…
    Önskar dig en skön lördag och att dte vackra vädert frtsätter.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Min erfarenhet är att man måste kolla vilka alternativ/knappar det finns… för det är ju skillnad på att ’skicka vidare’ och ’avsluta’ ett ärende. Och det där med makuleringen sa hon att det inte gick, för att hon inte kunde… Men okej, nu går jag vidare.
    Ja, jag har läst om och sett på nyheterna om Post Nord. Själv har jag inte råkat ut för bortslarvad post, men sånt får ju inte förekomma. Här i Umeå har de en ny sorteringsmaskin som orsakar merarbete för brevbärarna. ’Inkörningssvårigheter’ sa chefen… efter ett helt år.
    Ha en skön helg!
    Kram!

  3. grandmother

    Skönt att du fick dina mediciner! Detta med Tradera måste jag prova på, jag hör folk har handlat hem alla möjliga fina saker och jag har inte vågat prova……… Hoppas du får en fin resa snart. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Grandmother! Jag har gjort flera fina fynd på Tradera, men också några felköp och dem har jag sedan sålt på Båsloppiset på Mariedal. 🙂 Eller gett bort. Jag har också sålt en del och fått bra betalt. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.