Marja

Den långa resan.

Varje fas har sin skönhet

IMG_20161009_162927

Den stora aspen och de andra träden nere vid sjön har tappat alla sina löv. Landskapet får en helt annan karaktär, men varje fas har sin skönhet.

I dag var det mulet och lite kallt. Jag frös om händerna… ska man behöva ha vantar när det är +6 grader? Jag brukar tänka vantar vid minusgrader. ’Vantar, halsduk och mössa!’, förmanade min kompis mig. Ja, hon har nog rätt. Det känns i alla fall härligt att kunna cykla så här långt in i oktober.

För övrigt har jag tvättat och för tredje gången bokat hotell och biljetter. Nu håller vi tummarna att jag kommer iväg onsdag morgon.

Målandet går sisådär. Uppgiften var ’alkohol’ och det betyder att man ska droppa ett medel som heter ’rubbing alcohol’ i våt färg och då få fläckar som ser ut som ’fiskögon’. Det går lika bra med vanlig sprit, säger de. Nu hade jag ingen sprit hemma, utan experimenterade med handsprit och nagellacksborttagningsmedel. Det blev några vita cirklar och ett par ’fiskögon’. För övrigt har jag bara desperat föst färgen och lösningsmedlena runt, så det här ska inte föreställa något.

IMG_20161008_235755

Däremot var det en vän på instagram som såg figurer i färgen. Ser ni några?

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Jag ser ett ansikte i mittten, mer som en döskalle.
  Tänk så bra du fick till målningen utan att göra annat som du skriver än att röra runt färgerna. Jga tycker det är så roligt att se dina målningar.
  Klart att jag håller tummarna för att du kommer iväg påonsdag. Ohc tredje gången gillt!
  Stor kram från sommaren och mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Intressant att du också ser något. Det enda jag ser är ett spökansikte i högerkanten. 🙂 Själva processen att fösa runt färgen och se hur den uppför sig är roligare att se ’resultatet’. Det gäller bara att bestämma sig när man ska sluta. 🙂
   Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Jag ska ju ner till södra Finland och där ska det bli 0-gradigt och mulet. Men i år ska jag bo inne i stan och behöver inte cykla, så vädret spelar inte så stor roll. 🙂
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.