Marja

Den långa resan.

Tredje gången gillt

IMG_20161013_101634

Hej! Det blev en ofrivillig paus på ett par dagar. Jag kom hem sent efter operan på tisdag kväll och eftersom jag skulle stiga upp kl 05.00 för att fara till Finland, valde jag att inte öppna datorn överhuvudtaget. Skall skriva mer om operan senare.

Men nu är jag här, så där sex veckor försenad. Hela gårdagen tog det att ta sig hit…exakt 12 timmar tog resan. Jag for hemifrån kl 06.00 och  fick uppleva en underbart vacker soluppgång medan vi väntade på att få gå ombord på färjan i Holmsund. Solen gled sakta upp ur havet. Överfarten var lugn och det var faktiskt riktigt varmt och skönt i lä på soldäcket.  Vasa bjöd på underbara höstfärger. Esplanaden är kantad med lönnar och de vackra löven låg i drivor på marken. På tåg/busstationen åt jag en god finsk laxsoppa och sen sov jag nästan hela bussresan hit till Björneborg (Pori på finska),  som tog 3,5 timmar.

Jag bor på hotell mitt i stan. Har precis ätit frukost och blev glatt överraskad att de hade bakat fröknäcke. Jag kommer att få uppleva ännu en omgång höstfärger, i går kväll vadade jag i ett tjockt lager med lönnlöv när jag genade genom en park. Det var lite opraktiskt med rullväskan…den plogade sig fram.

Just nu är det mulet och +3 grader enligt Google, som berättar för mig var jag är var gång jag öppnar mobilen. Tänk vad praktiskt den dagen man blir förvirrad. Då öppnar man sin telefon och Mr Google säger:  ” Marja… du är i Björneborg på hotell Cumulus, det är +3 grader och 0,4 km till centrum.  Jag föreslår en tur till Kirjurinluoto, Satakunnan Museo eller Björneborgs konstmuseum. Kursen i dag för 1 euro är 9,75 kronor.” Man blir ju lätt beroende av honom.

Nu skall jag ut på stan och så småningom träffa min bror för lunch. Sen ska vi shoppa. Jag köpte en så fin täckkappa förra gången jag var här och nu vill jag ha en liknande täckjacka av märket Luhta. Tänkte unna mig det.

Ha en fin torsdag <3

6 kommentarer

 1. Terttu haapanen

  Hei Marja! Onpa hyvä, että pääsit lopultakin Suomen mantereelle. Seuraan matkaasi kirjoitelmasi välityksellä. Voipa hyvin! Halaus Terttu

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Kiitos Terttu! Olen niin iloinen ett pääsin lähtemään. Terveisiä Suomesta.
   Halaus!

 2. Ditte

  Så skönt att det blev tredje gången gillt! Och fint att det både var en vacker morgon och en lugn överfart.Nu är du på plats och jag önskar dig fina dagar.
  Kram!

 3. Caanita

  Vad roligt att du äntligen fick komma iväg på din Finlandsresa, med vackra färger, vackert väder och kära återseenden. Gläds med dig!
  Jag har också köpt Luhta jackor, på Thornbergs medan de fanns kvar. Snygga, välsydda och med fina färger. En cyklamenrosa jacka har jag kvar än idag, men nu fungerar den som ”stugjacka”.
  Ha det så trevligt!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Caanita! Jag har också köpt Luhta på Thornbergs och jag har sett kappor på ett par ställen i Umeå, axells (heter de så?) I Utopia-gallerian t.ex. Hittade ingen jacka i dag, men det fanns fina kappor. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.