Marja

Den långa resan.

Hemma

IMG_20161017_152933

Ser ni hur det blåser? Jag hade ett par timmar i Vasa i går och promenerade från Resecentrum till en matvaruaffär längs den här fina parken med stora lindar. Vid varje vindpust fick jag en skur av löv över mig och de löv som redan låg på marken dansade runt ner på gatan. Ett riktigt romantiskt höstväder.

Jag brukar handla lite finsk mat på hemvägen i Vasa och i går handlade jag ryggsäcken full… finsk korv, skinka, leverlåda, laxlåda, ost, choklad och så grötflingor av fyra sädesslag. Det kanske låter lite tokigt att dra med sig flingpaket hem, men faktum är att jag inte har hittat något motsvarande i Sverige. När jag är i Stockholm går jag till den finska boden i Hötorgshallen och köper två paket flingor.

Det blåste på havet också, ganska friskt faktiskt, men lyckligtvis blev jag inte sjösjuk. Kunde inte fokusera på att läsa, så jag var tvungen att sitta uppe i baren där de har wi-fi och förströ mig med surfplattan. Jag tittade på Skavlan och Svenska Hollywoodfruar. Håhåjaja. Och så var jag tvungen att höra högljutt fyllesnack från ett gäng vid ett bord bredvid. ’Men’s locker-room-talk’ skulle Donald Trump sagt.

Färjan kom fram mitt i natten och jag följde med anslutningsbussen ända till ändhållplatsen på Ålidhem. Sen promenerade jag hem och för att inte behöva gå på cykelvägen i mörkret, gick jag rakt över den stora vägen vid rondellen vid OKQ8. Var det olagligt? Riskabelt kanske… men det fanns inte en bil i sikte och vägen var fullt upplyst. Sen var det bara raka vägen hem. Inte en enda människa var ute.

I dag har jag varit trött. Jag hade fått ett paket till OK, så jag cyklade dit i snålblåsten och hämtade det och köpte mjölk. Sen har jag tvättat. Det känns skönt att vara hemma igen och det känns bra att resan äntligen blev av. Min bror blev glad att jag kom och jag själv behövde göra den.

I morgon ska jag ladda ner fler bilder från mobilen.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Välkommen hem igen! Visst är det trevligt att resa iväg, men också fint att komma hem.
  Vilken vacker bild från Vasa och jag ser i bilden hur löven virvlar. Skönt att du kunde ta bussen och komma nästan ända hem. Och kom det ingebil så var dte ju bra att gå genom rondellen. Det hade jag nog också gjort.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det känns skönt att vara hemma och jag är mycket nöjd med resan.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.