Marja

Den långa resan.

Halloween… när?

IMG_20161022_023039

Happy Halloween! När är det halloween egentligen? Nästa helg?

Jag hade alltså en färdigt ritad kanvas liggande som jag köpt på Panduro för länge sedan. Jag har svårt för sådana där vuxenmålarböcker, för de är så plottriga att jag blir yr. Antagligen beror det på att jag skelar och har svårt att fokusera. Tänkte att den här kanvasen skulle vara lättare. Rosorna målade jag med akvarellfärger, men plottret fick jag måla med akvarellpennor och vanliga tuschpennor. Det som inte syns på fotografiet är att jag skuggat med grå penna runt alla linjer, så verkligheten är mycket snyggare.

Ok, jag fick utlopp för min rastlöshet, men jag vet inte om det är min gebit… jag gillar nog mer friheten med akvarellfärger och stora penseldrag.

Jag mår mycket bättre i dag. Fortfarande svullen kind, men har mindre ont. Jag tog bussen två hållplatser till ICA på Ålidhem och handlade lite frukt m.m. Det var skönt att komma ut, men sen var jag alldeles slut när jag kom hem. I morgon skulle jag gärna ta en liten promenad ner till sjön.

Många björkar är fortfarande gula och fina. Den stora björken utanför mitt fönster fäller inte sina löv, medan björkallén på min gata är helt utan löv. I Ålidhems centrum hade björkarna tappat löven högst upp, medan de fortfarande var vackert gula längre ner.

IMG_20161022_165855

På väg från centrum till busshållplatsen fick jag gå genom ett lövregn, för löven singlade ner från träden vid varje vindpust. Det känns lite vemodigt att hösten sjunger på sista versen.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt att du blir bättre och bättre men visst sitter tröttheten i ett bra tag.
  Halloween är i USA den 31 oktober, men i Sverige kan dagen variera.
  (Har själv inte förstått varför man i Sverige, annat än i kommersiella syften ägnar sig åt detta…)
  Tavlan tycker jag du lyckades bra med och färgerna piggar upp.
  Och visst är det vackra färger ute nu. Så njutbart!
  Kram och trevlig söndag!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag bryr mig inte heller om halloween, kom bara att tänka på det eftersom alla verkar förbereda sig för det.
   Tröttheten sitter i, men jag har minskat på värktabletterna och i dag gick jag ner till sjön. 🙂
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.