Marja

Den långa resan.

Det kom ett bud…

I kväll kom ett bud med denna fina mandala målad på en stor sten tillsammans med en uppmuntrande hälsning.

DSCN1434

Så där bara. Det är en kvinna jag lärt känna på Instagram som skickade sin dotter med den. Det är hon som målar stenar och placerar ut i naturen som små presenter och hon hade snappat upp att jag kände mig lite nere i dag. Jag blev väldigt glad och överraskad…stenen kommer att få en plats på fönsterbrädan.

Käken läker bra, men jag har ont i kroppen och känner mig som sagt låg. Jag vet inte om det beror på vädret eller kanske snarare på att jag varit i stillhet i snart en vecka. Jag har faktiskt valt att dra mig tillbaka och vila bara för att läka fort och säkert, men nu är det kanske dags att gå ut i livet igen.

I morse tänkte jag faktiskt fara och klippa mig, men jag fick inte tag i Anders. Telefonnumret fungerade inte och det fanns ingen hänvisning. Någonting har hänt… eller så har han bestämt sig för att gå i pension utan att säga något. Jag måste ta reda på det. Jag tycker att det får räcka nu med folk som försvinner för mig.

Åkte till Ålidhems centrum där det finns två hårsalonger och gick in på den ena som annonserar om drop-in tider. Det var tomt och jag gick in och pratade med killen bakom disken. Han sa att kollegan kommer strax och var allmänt ohövlig, så jag gick ut igen. Lite kundtillvändhet tycker jag att man kan begära. Ett ’välkommen’ och ’var så god och sitt ner så länge’.

Sen gick jag till ICA och tog sen en sväng i den lilla Dungen i centrum. Alla odlingslådor var fint övertäckta med löv och väntade på vintern, utom en låda med jordgubbsplantor, som lyste så vackert. Jag tror att man kunde hitta hela färgpaletten.

DSCN1433

Sen stod jag och sympatikände med den här knotiga tallen, som knappt kommer sig ovanför markytan. Är det en speciell sort som växer på det sättet?

DSCN1432

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så synd att du inte fick tag på din frisör, men hoppas han dyker upp snart igen.
  Människorsom försvinner vill vi inte ha.

  Så rart med stenen du fick och den är jättefin.

  Att komma ut lite tror jag är bra både för kropp och själ och läkande på olika sätt.
  Och naturen är vacker i all sin färgprakt.
  önskar dig en bättre dag idag och fortsatt god bättring.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är lite obehagligt när människor bara försvinner… Stenen blev jag så himla glad över. Det är en alldeles speciell kvinna som målat den.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.