Marja

Den långa resan.

Blå timmen

IMG_20161028_175825

I går var jag hos min kompis och kurade skymning vid solnedgången. Solnedgångarna kan vara så vackra hos henne när de sista strålarna försöker nå över höjden med de raka tallstammarna.

Blå timmen eller l’heure bleu är ett poetiskt uttryck från franskan för timmen mellan dag och natt. Dagsljuset stannar kvar och blandas med nattens svarta till ett blått ljus, som syns väldigt tydligt på fotografier. Jag har läst att man kan se det även på svart-vita fotografier. Har inte provat, men ska nog göra det. På fotot ovan, som jag tog med mobilkameran, blev det ju väldigt vackert.

På engelska säger man ju också att man känner sig ’blue’ när man är lite vemodig eller nostalgisk och visst är det en känsla man får i skymningen. Det är något magiskt med den blå timmen om man bara har tid att sätta sig ner och sitta kvar i skymningen utan att tända lampan. Ett perfekt sätt att varva ner efter dagen.

Jag har värk i ansiktet som när jag håller på att bli förkyld. Känns väldigt konstigt. Jag var ju precis dunderförkyld för några veckor sedan och nu vill jag bara må bra.

Åkte till Strömpilen i dag och handlade dra-maten full. Promenerade hem från bussen och njöt av den lågt liggande oktobersolen. På cykelvägen var det en tunn hal hinna och en tunn isskorpa på de små vattenpussarna. Snart blir det vinter.

Tittade på ’Så mycket bättre’ i kväll. Jag gillar det programmet och kvällens program blev ju mycket känslosamt.

Ha en lugn söndagsnatt och glöm inte att sätta tillbaks klockorna en timme <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det vackert i den blå timmen och mysigt att bara sitta och titta när nörkret lägger sig.
  Fotot är väldigt vackert och du har så fint fångat stämningen.
  Trevligt med ett besök hos en vän men trist att du inte känner dig riktigt bra. hoppas förkylningen drar sig tillbaka.
  Trevlig söndag önskar jag dig.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Blå timmen är ganska lätt att fånga på bild, det gäller att ta vara på exakt rätt ögonblick. 🙂 Jag mår bättre i dag…
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.