Marja

Den långa resan.

Det är mörkt nu

IMG_20161125_183753

Mitt lilla tomtepar har fått komma fram. Pojken har jag fått av en kvinna i skrivargruppen. Hon gillar att sitta och knåpa ihop små tomtar och varje detalj har hon gjort för hand. Kläderna har hon sytt för hand och den lilla halsduken är virkad. Till och med den lilla runda biten han står på har hon sågat ut från en gren hon hittat i skogen och lackat.
Den lilla flickan köpte jag på Blomsterlandet till julgruppen jag gjorde där i fjol. Hon hade en pinne uppkörd i rumpan som jag befriade henne från, lärde henne stå och introducerade henne för pojken. Visst är de söta ihop?

Julänglarna har också kommit fram och i kväll har jag tänt adventsstaken och de två stjärnorna, samt ljusslingorna både ute och inne. Allt ljus behövs, för nu är det mörkt. Redan kl 15.00 i dag var det nattsvart. Jag hade varit efter ett paket på Strömpilen, dra-maten var full med mat och vi tog en genväg hem från bussen. Jag gick längs bussgatan genom en liten skogsdunge och det var mörkt. När bussen kom ångrade jag att jag inte hade några reflexer på mig. Jag måste fixa det genast.

Jag har mindre besvär i dag. I går var jag på vattengympan och det kändes extra skönt. Vi hade en ny vikarie igen, en fysioterapistudent som gör sin praktik på reumaten. Han hade ett fint program som han introducerade som ’medelsvårt’ och det var verkligen genomtänkta rörelser. Mera gymnastik än kondition, lätta rörelser med vattnet som motstånd och många repetitioner… det passar min kropp bra. Jag trodde jag skulle ha träningsvärk i axlarna, men det kändes bara bra i morse. Jag kände mig till och med lättare till mods.

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Judy

    Nice to hear you are feeling better after the water gymnastics. 🙂 Lovely little girl and boy with such fine detail. The two are so cute together. I’m going to bake biscuits and make some unbaked cookies today. It’s good that the kids live close as most of the baking goes to them. Enjoy the weekend! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Lovely with bicuits and cookies… I only bake a sponge cake now and then or a birthday cake. 🙂
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.