Marja

Den långa resan.

Nobelfestligheter

IMG_20161209_113035

Hela eftermiddagen och kvällen har jag suttit och tittat på Nobelprisutdelningen och middagen, samtidigt som jag har pysslat. Jag gjorde veckans layout, som ni kan se i föregående inlägg och sen gjorde jag några julklappsetiketter med det som blev över från julkortstillverkningen. I morgon måste jag röja undan mina pysselgrejer och plocka i ordning, för på måndag ska vi ha styrelsemöte med bostadsrättsföreningen här hemma hos mig. Jag hade tänkt göra mig till och baka en mjuk pepparkaka i morgon också.

I går var jag och tömde mitt loppisbås. Ett par saker lämnade jag in till försäljning för SOS Barnbyar, resten tog jag hem igen. Kamerorna får ligga kvar i 6 veckor i glasskåpet, så de tyckte jag skulle ha dem kvar. Jag var emellertid inte nöjd med deras exponering på glashyllan… de skulle samsas med två mobiltelefoner och en annan grej och allt låg som huller om buller. ’Huvudsaken att prislappen syns’, sa en anställd, men en annan öppnade skåpet för mig så att jag fick ställa sakerna som jag ville ha dem. Snacka om att vara besvärlig igen. ’Ni ställer väl tillbaka dem som ni vill, sen när jag gått’ skämtade jag till det.

Trots att det varit trögt var jag nöjd med försäljningen. Jag anmälde stölden av morgonrocken och en man som jag uppfattade som en av cheferna drog öronen åt sig och skrev upp anmälan. De hade en pärm för det, så det är tydligen inget ovanligt att varor försvinner. Däremot kan de plötsligt dyka upp efter en lång tid, enligt dem. Nåja, nu är det som det är och jag har gått vidare.

Sen missade jag två bussar innan jag kom hem. Först for bussen framför näsan på mig… försmädligt… och då tänkte jag att jag kunde titta in på Outletbutiken mitt emot busshållplatsen. När jag kom ut upptäckte jag att jag hade tappat min ena vante. Finns det något värre än att tappa ena vanten? Jag var ju bara tvungen att gå tillbaka till Outletbutiken, till Buketten där jag snurrat runt och till sist till loppisen som skulle stänga om två minuter. Rulltrappan upp stod stilla, så jag fick kliva uppför och förbannade den dumma vanten. På loppisen låg den överst i lådan för upphittade saker. Då hade den andra bussen gått, men jag kom hem till slut i alla fall.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Nobelfestligheterna ska jag se lite av på SVT play senare idag, om det fungerra. Kanske ett sammandrag blir bra.
    Tycker juletiketterna blev väldigt fina och verkligen personliga.

    Trist att loppisen inte fungerat bra denna gång men skönt ändå att försäljningen gått bra. Och kanske lyckas du med kamerorna också. Håller tummarna.

    Kram och trevlig söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag blev övertalad att låta kamerorna ligga kvar… de sa att folk är ute efter julklappar nu…
      Ha en skön vecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.