Marja

Den långa resan.

Ingen tomte och inget paket

IMG_20161222_163535

Tomtens stol stod tom på Utopia och när jag efterlyste honom på Instagram, fick jag reda på att han troligtvis var i Alingsås. Jag fick ett tips om en bild på en hel tomteorkester som sprang omkring på gatorna där. Vad är det för sätt så här dan före dan?

Jag vet inte hur mycket tomten kan hjälpa mig, men det är katastrof här. Mitt julpaket hålls gisslan på Gullmarsplan i Stockholm. Först trodde vi att det hade försvunnit, men när jag spårade det på nätet i kväll, såg jag att det legat i Stockholm sen i måndags. Men Johanna har inte fått någon sms-avisering och när jag tittade på mitt inlämningskvitto såg jag att det stod fel telefonnummer där. Två siffror hade kastats om och om det är mitt fel eller den stressade posttjänstemannens fel vet vi inte än. Någon annan har alltså fått en avisering, men har väl knappast kunnat plocka ut paketet, för de är ju ganska noga med att kolla id. Eller?
Sånt här får jag ont i magen av. Jag har skickat inlämningsnumret till Johanna och så hoppas jag att hon hinner fara till posten i morgon och förklara… Annars kommer väl paketet tillbaka till mig. Och jag som bemödade mig så mycket och gladde mig över att jag var ute i tid.

För några år sedan skulle jag åka till Stockholm och så blev det inget av det (minns inte varför…jag blev väl sjuk), men julklapparna var färdiga, så jag skickade ett paket dan före dan, bara för att… Gissa om de blev förvånade på julaftonsmorgon i Stockholm då det knackade på dörren och posten levererade paketet i handen. Det var före Post Nords tid.
På tal om Post Nord, blev jag lite förvånad när jag fick ett tillrättavisande brev och inbetalningskort från dem för att jag hade skickat tillbaka ett brev till avsändaren utan att sätta på nytt porto. Jag fick betala porto+expeditionsavgift och uppmanades gå in på nätet och läsa på reglerna. Jag har flera gånger tidigare skickat tillbaka brev jag inte vill ha, oöppnade förstås, och trott att det går på samma porto. Hur är det nu för tiden om man vill eftersända ett brev? Blir det nytt porto då också?

Snön är borta och det har blåst mycket. Det där smällande ljudet höll mig vaken i går natt och jag gick upp till grannen och funderade om det inte var en skärm typ rumsavdelare han har på sin balkong som står och slår mot balkongräcket. Det lustiga är att han själv inte hör något, medan ljudet ekar i betongen in till oss andra. Han vek ihop skärmen och la den på balkonggolvet och nu hörs det ingenting längre. Det är nästan kusligt tyst, för man blev som van vid det där dunkandet.

I dag åkte jag in till stan och fick se en magisk solnedgång nere vid älven. Jag lägger ut den i morgon till fredagshimlen. Jag var på Pysselshoppen och köpte fina scrapbookingpapper som jag nu ska göra änglar till julbordsplaceringen av. Det skall vara papper som är mönstrat på båda sidor. Ska bli spännande att se hur de blir.

I dag fyller min systerdotter, som är multihandikappad, 59 år. Jag brukar ringa henne på födelsedagen och hon blir alltid lika glad. Det är verkligen en bedrift att bli så gammal med så grava handikapp, men hon har fått bra vård och mycket stimulans på det hem hon vårdats på ända sen min syster Leena dog.

I morgon blir det matlagning, städning och tvätt.

Ha en lugn torsdagskväll <3

4 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack! Spårningen i morse visade att de har skickat ut en pappersavi i dag, så paketet ligger kvar och så får vi hoppas att Johanna hinner hämta det i dag. Hon jobbar lite oregelbundna tider.

   Jag vill önska dig med en God Jul och ett Gott Nytt År!
   Kram!

 1. Ditte

  Oh, hoppas nu paketet komer till rätta, alltså att Johanna kan få hämta ut det. Och visst är det lätt att kasta om ett par siffror i brådskan.
  Du var ju ute i god tid med att posta paketet så det har väl vilat sig i form tills nu.
  Men med Post Nord vet man inte…
  Önskar dig en bra dan före dan…
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Spårningen i dag visar att de skickat ut en pappersavi och jag har meddelat Johanna. Hoppas hon hinner hämta ut paketet… hon jobbar ju lite oregelbundna tider. Men det ligger kvar i alla fall, så det ordnar sig. Jag bad Johanna kolla på paketet om det var jag eller posten som kastat om siffrorna. Det är ju lätt hänt… är bara nyfiken. 😉
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.