Marja

Den långa resan.

GOD JUL

Det var med en viss tillfredsställelse jag loggade in på postnord.se och gjorde en sista sökning på mitt paket. ’Försändelsen är levererad…’ var den sista posten.

Vilket drama det blev. Både Johanna och jag var så besvikna, men i morse såg jag att de hade skickat ut en pappersavi. Skulle den levereras med posten i dag? Vi har hållit tummarna hela dagen och så fick jag ett sms… ingen avi i brevlådan, men hon skulle fara till posten ändå. Och efter en stund fick jag ett sms att hon hade fått ut paketet.

Jag försökte till och med ringa till PostNords kundservice i morse, men blev placerad i kö med nummer 92 och gav upp. På eftermiddagen skulle jag ringa HSB:s felanmälan och möttes av beskedet att det är så många som ringer att jag måste ringa senare. Jag ringde senare… och senare… och möttes av samma meddelande och tror ni att jag tog det på allvar? Nej, det där meddelandet har jag hört förut, innan helger och på fredageftermiddagar. Jag tror att de helt enkelt går hem och sätter på telefonsvararen, som bl.a. uppmanar en att gå in på hemsidan och göra en felanmälan, som de läser efter helgen. Vad gör man då när läget är akut? Jo, man biter ihop och fixar det själv, såvida det inte är så allvarligt att man måste ringa Securitas eller polisen.

I dag hade någon IGEN ställt en påse sopor bredvid sopnedkastet på gården. Antagligen någon som sett bussen komma, släppt påsen och sprungit iväg. Då kommer kajorna och hackar upp påsen och sprider ut innehållet över hela gården, så man får kliva över mjölkförpackningar och blöjor och halka runt på apelsin- och äggskal. Jag hade absolut ingen lust att städa upp det och det var därför jag ringde felanmälan… men jag fick ju gå ut och kratta ihop allt i alla fall. Jag har väldigt svårt att göra som alla andra, lyfta på fötterna och kliva över eländet. I synnerhet inte nu när det är julhelger.

Sen har jag fixat rödbetssallad och kålrotslåda till i morgon, samt pysslat ihop små änglar till borsplaceringen. Min brorsson ringde från södra Sverige, han som var på Kuba när Castro dog. Han hade nyligen kommit hem och berättade lite hur stämningen varit där. Det känns som att jag vill fara och hälsa på honom nästa sommar. Han bor väldigt vackert med sjön utanför vardagsrumsfönstret.

Då vill jag bara önska er en riktigt GOD JUL med några av änglarna jag knåpat ihop!

DSCN1473

8 kommentarer

 1. Ditte

  God Jul Marja! Eller kanske är det mer passande att önska god fortsättning idag, juldagen.
  Skönt att Johanna kunde hämta ut paketet så slutet gott allting gott. Men oroligt innan, helt klart.
  oh, dessa telefonköer. Man kan bli trött för mindre.
  Och som du säger före helger går säkert personalen hem och startar telefonsvararen men det borde finnas ett journummer, så har vi det. Ett journummer där det alltid finns någon.
  Trist dock att ens grannar är slarviga och öfrväntar sig i princip att någon annan ska ta tag i saken. Och det gjorde du ju. Tror jag också gjort på samma sätt.
  Så fina änglar du pysslat ihop, säkert väldigt uppskattat.
  Hoppas din julafton blev bra och det låter gott både med kålrotslåda och rödbetssalladen. (Har provat båda på Åland)
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, dramat med paketet slutade bra… helt otroligt. 🙂 Vad gäller soporna, vill jag inte skylla på mina grannar, för vi delar moluckerna med halva grannhuset och jag misstänker att det är deras slarv… småbarnsfamiljesopor helt tydligt. De sneddar över vår gård med soppåsarna på väg till bussen. De hör inte till vår förening och jag har uppmärksammat HSB på problemet. Nåja, det tog inte många minuter att rafsa ihop.
   Änglarna blev uppskattade och inte en enda följde med mig hem.
   Önskar er en god fortsättning på helgerna! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.