Marja

Den långa resan.

Annandagen

DSCN1480

Blåbärsriset jag plockade för en vecka sedan, blommar.

I dag kände jag mig lite rastlös, så jag bestämde mig för att ta en tur ner på stan. Jag behövde mjölk och frukt. På stan var det full kommers, det var ju mellandagsrea. Jag klarar inte av att trängas med en massa hostande människor och slita och dra i klädesplagg. Jag behöver inget just nu… jo, ett par vinterskor kanske… så jag är inte motiverad heller.  Gick på Indiska och köpte en till lykta till fönstret och en liten ljusslinga som jag ja på min julbricka. Det blev verkligen fint att titta på när jag sitter här vid datorn.

IMG_20161227_123637

När jag kom hem lagade jag lutfisken och den blev perfekt. Såsen blev också god… en vanlig bechamelsås med smör, en skvätt grädde och lite grov senap. Sen brukar jag ha kryddpeppar, förutom salt, på fisken. Så himla gott och snällt mot magen.

I morgon är det vardag igen. Jag har ett protokoll jag måste skriva och så förbereda för årsberättelse m.m. för föreningen. Den ska vara inne i början på januari.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Här blir jag dagvill och är långt i tankarna från kommers och reor. Är inte mycket för att leta på en rea. köper dte jag behöver och det när som.
  Fint att du fick till lutfisken så bra. Har tipsat några av mina bloggläsar eom just denna lutfisk som är liten och görs i micron. Det lät så gott att jag också skulle kunna tänka mig att prova den. Och snällt mot magen är den nog också.
  Önskar dig en bra start på veckan.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Förr väntade man på att det skulle bli rea, så att man kunde få råd att köpa vissa saker, men nu är det ju rea hela tiden …
   Lutfisken smakade lika gott i dag. 🙂 Jag tror jag ska gå och se om den finns kvar och köpa en till. Den brukar finnas på Konsum och Willy:s, sämre på ICA.
   Ha en fin vecka!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.