Marja

Den långa resan.

Med dra-maten som ankare

IMG_20170122_145410

En burk med blåbärsris har jag nästan alltid hemma. Det står några veckor då både löv och blommor brukar växa ut.

I dag fick jag ett mail från båsloppisen att de sålt en upphittad vara efter det jag lämnat mitt bås och att jag kan komma och hämta pengarna. Det var den fina morgonrocken från Gudrun Sjödén, som jag trodde var stulen. Efter 5-6 veckor har den tydligen dykt upp. Konstigt.

I dag ville jag åka till ICA Maxi och storhandla. Det blåste alldeles förfärligt och jag som brukar gå en bit hem, höll på att blåsa av vägen, trots att jag ingalunda är någon lättviktare. Tur att jag hade en fullastad dra-maten som ankare att hålla mig i, men jag måste stanna upp varje gång det kom en vindil och aktivt parera den.

När jag skulle ta bussen hem, såg jag att den redan stod på hållplatsen redo att ge sig av. Men jag tog några springsteg, chauffören såg mig och öppnade dörren innan jag hann fram. Jag kände mig verkligen välkommen ombord den här gången.

För övrigt har jag varit i det andra huset och letat orsaken till en fuktskada… samt parerat en grannes irritation över att en annan granne har en massa grejer utanför sin dörr i korridoren. Själv har han flera cyklar stående i gångarna utanför vindsförråden, vilket också är förbjudet. Jag får väl ta alla inblandade i örat och påminna om brandsäkerhetsreglerna.
Men jag får inte bara ta emot klagomål. I går ringde min söta lilla granne på dörren och berättade en sak hon var så glad över. Delad glädje är dubbel glädje… jag blev så glad för hennes skull och även för hon ville dela lyckan med mig.

Det gick bra att promenera hem från bussen i dag. Hälen gjorde ont, men jag är väldigt smärttålig, biter ihop och haltar lunsande fram. Men smärtan gör mig trött… den tär psykiskt och när jag tagit värktabletter sover jag mycket. Jag har faktiskt gått och lagt mig i hyfsad tid några kvällar och sovit flera timmar. I eftermiddags slocknade jag på soffan sittande och vaknade med nacken i en konstig vinkel.

I morgon ska doktorn ringa. Hoppas vi kommer överens om något bra. Sen hoppas jag att jag orkar gå på vattengympan.

Ha en lugn torsdagskväll <3

5 kommentarer

  1. Ditte

    Fint med blåbärsriset nu när dte inte finns så mycket annat på växtfronten att ta in.
    Flera glädjande saker denna dag och det lyfter ju dagen. Skönt att morgonrocken var såld och inte bara borta.
    Att när man kommer välkomnas av en busschaufför som öppnar dörren kan ju bara dte få en på bra humör.
    Och sedan en glad granne -och det uppväger ju kverulanten.
    Hoppas på goda läkarbesked.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, vissa dagar händer det mycket och extra roligt när det är positiva saker. Granntjejen hade fått en pojkvän och det var ju väldigt roligt att hon ville berätta det för just mig. 🙂
      Kram!

  2. Ditte

    Undrar om min kommentar försvann…
    Blev i alla fall väldigt glad av att läsa att busschauffören stannade och att du kände dig välkommen ombord.
    Känner att det positiva överväger och är glad för att din fot är bättre. Håller tummarna för att läkarens samtal blir bra.
    Stor kram!

  3. Judy

    Love the mugs in your last post. 🙂 What a great surprise to find out the missing robe turned up and is sold. Hope the doctor visit goes well and he will find out what causes the pain. I hope you get to go to water gymnastics. Take Care and have a good evening. ! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Yes, the robe is a mystery… it must have hung somewhere in the wrong booth behind other robes. I tried to look for it in all the other booths. Anyhow, I’ll go there tomorrow to get the money and perhaps they can tell me something. 🙂
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.