Marja

Den långa resan.

Vilket språk sjunger hon på?

IMG_20170225_181326

Lite vårtecken utanför en butik på gågatan. Jag blev osäker om de var äkta, så jag kände förstås på dem. De grova pinnarna har också söta videkissor längs upp, så hela arrangemanget var väldigt smakfullt. Och det fanns ett till på andra sidan dörren.

Jag åkte ner till stan, för jag hade en hel del ärenden att uträtta och så gjorde jag som vanligt… började i fel ända, gjorde en del annat och glömde till slut vad jag skulle ha. Att jag aldrig lär mig! Bannade mig själv och lovade att jag nästa gång ska skriva upp vad jag ska ha och sen hålla mig till listan. Jag brukar tänka ut att jag behöver fem saker från Apoteket, men när allt kommer omkring kan jag inte komma på den femte. När expediten kommer fram och frågar om jag behöver hjälp, säger jag att jag inte kommer ihåg vad det var jag skulle ha… och det ger ju inte något bra intryck. I dag hade jag en sån där dag när jag tyckte att jag kunde köpa allt som var ’nästan slut’ och det blev både handkräm, plasthandskar och akvarellpapper, samt lite annat smått. Inget onödigt i och för sig och jag tror jag fick med mig allt det där andra också.

Jag hade tänkt göra en god fiskgratäng i helgen och i går när jag var och handlade köpte jag alla ingredienser… men glömde fisken. I dag kom jag ihåg den, så det blir fiskgratäng på torsk i morgon. Och förhoppningsvis en tur ner till sjön före det.

Något ljushuvud har försökt stoppa ner en plasthink i molucken för hushållssopor, som fastnade och nu kan vi inte få upp locket till trumman. Jättetrevligt när det är helg och allt. Jag vet vem det är, för personen mailade mig och sa ’förlåt’ och for sen iväg. Gör man så?

I kväll tittade jag på melodifestivaluttagningen från Skellefteå. Jag har aldrig kunnat höra ett ord av vad Loreen sjunger, hennes engelska uttal/diktion är katastrofalt. Exet frågade mig vilket språk hon sjöng på en gång när vi såg henne på TV och då är han professor i engelska. Jag får gå in och googla fram texten, för jag har ingen aning vad hon sjöng om. Effektfullt var det i alla fall.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så fint med detta vårtecken! Verkligen smakfullt! Något att ta efter! Får ut och leta kvistar och kanske köpa ett par.
    En lista kan var bra att ha med för det är lätt gjort att gkömma något. Jag brukar skriva en lista men ibland glömme jag den hemma på dörren….
    Nu har jag komit på att skriva den i telefonen för den brukar komma med.
    Tänkte också på att jag inte heller hörde vad Loreen sjöng och hon blev ingen favorit hos mig.
    Önskar dig en trevlig söndag från ett Stockholm spm är lätt snöblött och ljusgrått.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Har också tänkt på en lista i telefonen, men med mitt dåliga minne måste jag gå omkring med telefonen i ena handen och då är en lapp smidigare. 🙂
      Vi har haft underbart vinterväder här i dag.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.