Marja

Den långa resan.

Klarhet

DSCN1560

Nu är vi några dagar inne i mars månad och ordet vi får av Paulo Coelho är Klarhet. 

Klarhet för mig är när man förstår en orsakskedja, ett sammanhang eller konsekvenserna av något. Det kan vara något man gått och tänkt på, något som gnagt eller en dröm som envist återkommer. Det pågår en process inom en och plötsligt en dag kommer man till klarhet.

Mars månad är min månad…jag föddes i slutet på månaden under kriget. Pappa, som låg ute vid ryska gränsen, hade fått en veckas permission veckan efter midsommar året innan. Jag tänker att jag kom till under kärleksfulla omständigheter, men under en orolig tid. Det har påverkat mig och därför har mars månad alltid varit extra jobbig för mig. Sedan jag började fotografera har det blivit lite lättare, eftersom bilderna blir så vackra i vårsolen. Så jag hänger mig passionerat åt min hobby.

När jag skulle välja månadens citat ur Kalendern, valde jag ett som handlade om minnen. Jag läste det om och om igen och medan jag gjorde mig i ordning i går morse, kom jag faktiskt till klarhet över vissa saker. Det kändes som en befrielse.

”Krigaren bär också på sina minnen, men han eller hon kan skilja mellan de nyttiga och de onödiga, krigaren slänger sin känslobråte.”
(Handbok för ljusets krigare)

Hur tänker ni?

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Att tycka sig nå klarhet är befriande men att nå dit kan ta en runt på olika irrfärder. Mars är även min månad men jag föddes några år efter kriget slut men jag vet att både krigen påverkat mina föräldrar på många sätt, mamma i Norge och pappa bl.a i Finland, Norge, Storbritannien och Frankrike.
    Tänker på citatet undrar jag om pappa någonsin kom så långt att han kunde slänga sin känslobråte. Jag tror inte det, han bar den med sig till sin död.
    Fint att fotograferingen hjälper till att lättare ta dig genom mars månad.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det där känslobråtet är så svårt att komma åt, eftersom mycket av det ligger i det undermedvetna, men påverkar en ändå. Min pappa kunde aldrig heller slänga den. Jag fick ju mycket hjälp när jag gick i terapi, men det finns saker att bearbeta hela livet.
      Såg på ett instagramkonto jag följer att det var snö på Götgatan i dag. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.