Marja

Den långa resan.

Helgen

IMG_20170325_193402

På fredag eftermiddag for jag till min kompis och fick med mig en fin vit krysantemum hem. Den står på mitt köksbord och lyser upp och har en massa knoppar. Hoppas bara att jag klarar av att hålla den vid liv. Jag är lite tafatt när det gäller blommande krukväxter.

I går morse när jag vaknade var mina ögon väldigt små och jag hade ödemsvullna ögonlock. Vad nu då? Gick in på pollenrapporten och ja, massor med alpollen i luften som kommit upp med de starka vindarna. Jag har alltid antihistamintabletter hemma, men det tar ju en tid innan de verkar. I dag var det lite bättre, men utomhus var det några plusgrader och stormvindar. Det blåste så det ven i köksfläkten. De stackars kråkorna for vind för våg där ute och jag beslöt att stanna inne hela dagen.

Och så blev det sommartid i natt. Jag satt vid datorn och plötsligt var klockan 03.00… jag trodde jag hade nickat till, men kom sen på att jag flugit fram i tiden en hel timme på en nanosekund. Så onödigt med sommartid, tycker jag. Jag tog det väldigt lugnt i morse och steg upp efter min egen söndagsvintertid. Sen har jag bara plockat undan, lagat mat, tvättat, varit nere och sopat i entrén (igen) och läst ut en bok. Var ute en sväng på balkongen och fotograferade kvällsmolnen. Blåsten försökte slita av mig klänningen och jag stod med kjoldelen fladdrande i ansiktet och försökte fotografera.

Nu ska jag lyssna på Stina Wollters söndagsprogram i P4.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Visst är det skönt att vissa dagar bara göra det man känner för och inte planera in så mycket.
    Stina Wollter försöker jag alltid lyssna på, Gillar henne verkligen.
    Din fina blomma lyser verkligen upp.
    Kram från ett soligt Stockholm.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag hade inte så mycket val än att stanna inne och pula när det blåste så mycket. 🙂
      I dag har det blåst lika mycket, men jag var ute en sväng till affären.
      Kram!

  2. Caanita

    Ibland när jag köper ”slit och släng” krukväxter typ krysantemum, eller någon annan blommande krukväxt som inte är så vacker i bladverket, brukar jag klippa blomstjälkarna korta och sedan lägga dom i en vacker skål.
    Det kan vara vackert att få ”se ner” på blommor (missförstå mig inte), men särskilt vintertid är ju bladverken inte alltid så vackra.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Bra tips! De nedre bladen brukar ju vissna och då kniper jag bort dem… sen blir det glest och då passar det ju verkligen att göra som du föreslår. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.