Marja

Den långa resan.

Jag blåste bort

IMG_20170327_212235

Har ställt fram de nya kaffemuggarna och sitter och väntar på de andra styrelsemedlemmarna. Det har blivit så på sistone att vi varit hos mig och det har jag absolut ingenting emot. Jag blir ju tvungen att städa innan varje möte. Mötet gick bra. Vår ordförande är sjukskriven och skall sluta till årsmötet, så killen som kommer att bli vald till ny ordförande får träna lite redan nu. Det är mycket nu med årsmötet, motioner, kallelse, rapporter att skriva under, boka lokal, fixa fika m.m., men jag känner att jag är ganska rutinerad efter snart fem år i styrelsen.

Det fortsätter blåsa. I dag tog jag bussen till Ålidhem till posten, apoteket och ICA. På ICA vägde killen i kassan mina champinjoner som vitlök. Jag fick 20 kronor tillbaka i cash, som jag gav till tiggaren med förkrympta fötter. Det är nästan så jag blir glad när de tar fel betalt, för då får jag småpengar jag kan ge till tiggarna.

’27 resor left on your card’, stod det på displayen när jag blippade mitt busskort. Jag hakar alltid upp mig på det där svensk-engelska blandspråket. Men det var närapå att jag inte kom upp på bussen. De blåser ju som sagt och kastvindarna drar upp allt löst som sen yr omkring i luften. Busschauffören öppnade bara ena dörrhalvan, jag hade lyckligtvis tagit ett fast grepp i handtaget och lyfte just upp ena foten för att stiga ombord, då en vindpust kom och jag tappade balansen och försvann ur busschaufförens synfält… limmades som fast i bussens sida (tur jag höll i handtaget). ’Vart tog du vägen’, frågade hon sen? ’Jag blåste bort’, sa jag. Ha,haa. Och jag är absolut ingen lättviktare.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Oj, vilken blåst ni har. Även här i Stockholm har det blåst men inte i den omfattningen. Tur att du inte gjorde dig illa där du blåste av bussen igen. Men visst kan de väl öppna hela dörren så att chansen ökar att blåsa in.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Busschauffören ville väl inte ha in allt skräp som gamla vissna löv som flög omkring i luften, antar jag. Eller så hade hon bråttom. Hade ju varit mycket enklare för mig att få skjuts upp på bussen. 🙂
      Kram!

  2. Agneta

    Vardagen bjuder på många äventyr! Hos mig blåste en bit av gardinen ut genom fönstret som stod lite på glänt nertill och frös fast i plåttaket utanför med allt vad det innebar att försöka bända loss tyget utan att det gick sönder. Allt skedde vid sänggåendet kl 0.30 så förhoppningsvis hade jag ingen publik!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Oj, oj 🙂 Förra gången det blåste så här hittade jag en gardin på min balkong. Det visade sig vara grannen ovanför som ägde den. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.