Marja

Den långa resan.

Och så kom vintern…

takatalvi1

Och så kom vintern igen. En dags värme och så kom kylan igen. I morse när jag steg upp snöade det, men snön var blöt så den stannade inte kvar på marken. Jag for ut och det kändes ganska skönt trots allt. I träden och på buskarna hängde snön kvar som stora vattendroppar. Jag försökte fotografera dropparna i en buske medan jag väntade på bussen på Ålidhem och upptäckte att det fanns en massa knoppar på busken. Hjärtat tog ett skutt av glädje… nu blir det nog vår och sommar i alla fall.

Sen började jag titta närmare på träden och oxlarna hade knoppar, de är grå för lövens undersidor är grå, och björkarna började utveckla små hängen. Inne i stan är björkarna alltid tidigare, så de har kanske ordentliga hängen nu.

Allt kändes så bra tills det började snöa igen. Och det snöade ordentligt och nu stannade snön på marken. Jag satt i soffan och tittade ut genom fönstret och tänkte att jag bor i ett sagoland… från mitt fönster kan jag se solnedgångar, soluppgångar och ljudlöst snöfall. Jag filmade en liten snutt med mobilen, som jag la ut på instagram och jag har haft besökare från hela världen som tittat och kommenterat.

Ja, det har varit en konstig dag. Sen skulle jag tvätta, men tvättstugan var upptagen av en tjej, som bor i andra hand i en lägenhet. Hon hade tagit fel på dagen…hon skulle ha tvättat i går.  Eftersom hon redan hade börjat och jag likaväl kan tvätta i morgon, var jag snäll och lät henne ta tvättiden.

Här kommer några fler vinterbilder från i eftermiddags.

takatalvi2

takatalvi4

takatalvi5

takatalvi3

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Oj! Så mycket snö! Då tog våren semester än en gång. Hoppas ändå att våren, som kom av sig, snart är tillbaka och att knoppar och annat klarar sig .
    Här njuter vi av skön sommar.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Väldigt konstigt väder. Snön på bilderna är borta, men det har snöat från och till i dag och nu har vi minusgrader. 🙁
      Ha det skönt i värmen!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.