Marja

Den långa resan.

Skogen doftar blåbärsris

karleksviken

I dag har jag haft en riktigt lugn dag och bara njutit av att vara frisk. Jag for ut på en cykeltur till andra sidan sjön och kom så långt som till Kärleksviken. Det var mycket folk ute och promenerade, satt och grillade på grillplatserna och barnen lekte på stranden. Tyvärr var det mulet hela dagen, så det var ingen som solade eller badade.
Jag gick upp på en stig vid sidan om, parkerade cykeln och strosade omkring vid vattnet. Skogen på andra sidan stigen doftade blåbärsris. Det verkar komma mycket blåbär i år och blommorna var redan mörklila.

På hemvägen ledde jag cykeln en bit, bara för att hinna ta in alla intryck från skogen. När jag kom ut ur den mörka delen av skogen till den öppna platsen med gräs där trappan finns, gjorde det intensivt gröna nästan ont i ögonen. Hallonsnåren runt trappan hade vuxit sig gröna och friska.

trappan

Just nu är det dimma ute, men i natt var himlen underbart vacker och solen gick aldrig ner. Den försvann en stund bakom skogen, men man kunde hela tiden se skenet från den. Helt magiskt. Kl 02.15 var jag ute på balkongen och filmade himlen och solen. Det var ljust som på dagen och fåglarna sjöng i högan sky. Jag blir en aning uppvarvad av allt det vackra och har svårt att sova, men å andra sidan är det bara nu i juni vi har sådana nätter.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att du nu är pigg igen och kan ta dig ut och njuta av det vackra. Lika bra att passa på.
    Förstår att nätterna är vackra. Had eju förmånen att se vackra himlar nattetid i Skellefteå och det är minnesvärt.
    Kram och trevlig måndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, man får verkligen passa på att vara ute när det är så vackert. 🙂
      Ha en fin vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.