Marja

Den långa resan.

Himlen flammade upp

sunrise2

Dessa ljusa nätter… I går var det ju mulet och regnigt, men när jag satte mig vid datorn vid halv elvatiden tittade den nedåtgående solen fram bakom skogen. Innan jag skulle gå och lägga mig strax efter kl två tittade jag ut…och just då flammade den mulna himlen upp av den uppstigande solen. Det var som rosa norrsken en kort stund och sen blev skenet allt blekare och så började solen skina som på dagen. Kändes verkligen konstigt att gå och lägga sig. När jag var ute på balkongen för att fotografera hörde jag fåglarnas konsert och luften var så frisk och skön.

I dag hade jag lite att göra. Jag har röjt på vinden. Dem som hade något stående utanför förråden har jag tvingat ta bort sina saker, cyklar och bord bl.a. Jag har varit hård. Kvar blev en stor låda med böcker och en mikro som någon som flyttat hade lämnat efter sig. Sånt händer ofta när folk flyttar. De här sakerna har stått där så länge så dem får vaktmästaren forsla bort. Lådan med böckerna tog jag hand om. Jag behåller lådan och går till Myrorna med böckerna. Mikron får fara till återvinningen. Nu är det tomt i gångarna och jag har sopat upp allt skräp.
När jag ändå var i gång och kände mig pigg, beslöt jag att tvätta de där eländiga moluckerna/sopnedkasten. Det där har jag ju skrivit om tidigare och medan jag gnodde med mina våtservetter fick jag en ide att jag skulle sätta en lapp som syns direkt när man öppnar trumman. Jag skrev lappar med röd penna och började med STOPP och informerade sedan om hur soporna skulle paketeras… Stora A4 lappar blev det som jag la i plastfickor och tejpade fast med frystejp. I morgon ska jag ta moluckerna till det andra huset, men de brukar inte vara lika skitiga. Det tar högst 40 minuter att torka av dem invändigt och jag är så himla nöjd när jag har gjort det.

Så har jag bokat tågbiljett till Stockholm, så om ett par veckor tar jag sommarlov. Datorn kom ihåg att jag vill sitta i färdriktningen och vid gången. Jag längtar verkligen att få umgås med mina kära.

Ha en lugn onsdagsnatt <3 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Vilket jobb du gör, tur att det finns såna som du, fast synd, att inte fler tar lärdom, så slapp en, göra allt. Jag läste sista stycket och det fladdrade förbi att du skulle ner till Stockholm, min hjärna registrerade att du skulle flyga…sitta i färdriktningen…hm…så hann jag tänka vad är det för knepigt plan, där man kan sitta baklänges…men så såg jag, det var ju tåg 😀 Ha det fint, Marja! //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Maria! Jag har ju tid att göra saker och jag tänker att det är bättre att göra det själv än att gå omkring och gnälla över oredan. 🙂
      Kram!

  2. Ditte

    Oj, vilken energi! Och visst är det roligt när det också blir synliga resutlat.
    TYvärr får jag vänta en vecka till innan jag på nytt får se de ljusa kvällarna. De spanska är mer återhållsamma och här mörknar det vid 22-tiden.
    Önskar dig en fin dag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det blev lite mycket i går. 🙂 De ljusa kvällarna är underbara och det gäller att njuta av dem. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.