Marja

Den långa resan.

Tips på sommarläsning

sommarlasning

Tips på sommarläsning. Den australiensiska författaren Liane Moriarty är min senaste favorit. Jag köpte ’Öppnas i händelse av min död’ enbart för titelns skull… eller ja, jag hade ju läst en teaser om handlingen också. Jag tycker Liane Moriartys böcker är lagom lättlästa, lagom spännande och lagom trovärdiga. Det som jag hade lite svårt med var persongalleriet… jag har ju svårt med namn och fick verkligen bemöda mig att tänka efter vem som var gift med vem och hur var det nu de hängde ihop. Kapitlena är korta och varvar mellan två parallellhandlingar. I slutet knyts påsen ihop och vi får något att tänka på.

Jag tyckte nästan mer om ’Andras vänner’, kanske för att jag kände igen stilen. Nu hittade jag ytterligare en bok i pocket på ICA ’Stora små lögner’ och den passar ypperligt som reselektyr när jag tar tåget till Stockholm på måndag.

reselektyr

I dag har jag suttit hela eftermiddagen och kvällen och donat med den nya mobilen. Jag for tillbaka till Telia och vi gjorde om hela köpet med både mobil och fodral och i slutändan sparade jag nästan 1500 kronor och fick den mobil jag ville ha. Jag fick hjälp att föra över minneskortet och sätta igång telefonen, men när jag kom hem ville den inte samarbeta med min wi-fi och slutföra installationerna. Internet och min mail fungerade inte på telefonen, så jag tänkte att jag får fara in med den i morgon igen… men eftersom jag är envis och gärna vill att saker och ting ska fungera så har jag fått i gång den nu. När jag räknade ut att jag måste starta om efter varje installation jag gjorde för att det skulle ’fastna’ gick allt som en dans. Klappar mig själv på axeln igen.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Tack för bra boktips! Har sett ett par av böckerna i pocketshop men känner inte alls till författaren. Ska titta mer..
  Skönt att du fick bytt mobilen och nu är i gång med den. Och med envishet kan en komma långt.
  Välkommen till Stockholm!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, de finns nog alla i pocket och det är ju bekvämt när man reser. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Judy

  The books sound interesting. Are they only written in Swedish? Glad your mobile is working. Enjoy your trip to Stockholm. 🙂 I look forward to hearing about your tripl Long weekend here for us as it is Canada’s 150th birthday. Have a wonderful weekend Marja! Hugs! Judy

 3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Thank you Judy! The books are originally written in English as Liane Moriarty is Aystralian. The original titles are: The Husband’s Secret, Big Little Lies and Truly Madly Guilty. Her very first book is Three Wishes, which I haven’t read yet.
  I look forward to going to Stockholm. I will only stay for two weeks…wanted to stay longer, but I got a letter from the hospital about further investigations of my muscles and nerves. Perhaps I can go to Stockholm a second time in August. 🙂
  Have a nice weekend!
  Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.