Marja

Den långa resan.

Fem minuter för en kram.

IMG_20170710_220303

Den hemliga dörren i muren bakom fläderbusken… Det kunde väl vara en bra inledning till en spännande berättelse. Dörrar har ju spelat en viktig roll i litteraturen. Jag genade genom lekparken I dag och upptäckte den här dörren som jag inte sett förut. Förr gick den förmodligen rätt ut i fruktträdgården… nu ser den ut att vara ordentligt reglad.

I dag inträffade en underbar sak. Flickorna och jag hade bestämt att inte träffas i dag, för de hade så mycket att göra. Ronja skall iväg på en danstävling i helgen, hon dansar key pop ( koreansk popmusik) i ett lag, och skulle hämta nytt id-kort m.m. och Johanna hade ärenden att uträtta hela dagen. Jag kände att jag var ovanligt pigg i både kropp och själ när jag vaknade, så jag bestämde mig för att åka in till stan och uträtta mina ärenden. När jag var på Åhléns  ringde Johanna och frågade var jag var. Hon visste inte att jag åkt in till stan, men hade plötsligt fått en förnimmelse att jag var i närheten. De var nämligen inte långt därifrån. ”Kan vi inte träffas..bara för en kram?”, sa hon. Ok, vi träffades utanför Kulturhuset i fem minuter för en kram…eller två. Hur bra kändes inte det?

Sen gick jag in på Kulturhuset Stories och åt en sallad med halloumi och grönärtshummus. Så himla gott med både grillade och färska grönsaker.

I dag har det varit riktigt svettigt varmt, men i morgon skulle det visst bli regn. Snart ska jag gå ut och se om jag hittar den där fantastiska fullmånen som alla visar upp på Instagram.  Den är på baksidan av huset nämligen.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken braig dag! Och så mysigt att träffa Johanna för ett par kramar! Förstår att detta hjälpte till att göra din dag än bättre.
  Vad gäller dörren i Bryggartäppan har jag inte heller sett den, så nästa gång ska jag hålla utkik.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Visst är det konstigt med den där dörren? Jag har fotograferat växterna som växer på muren flera år , men ändå inte sett dörren. ☺
   Kram!

 2. Judy

  What a nice find in the secret door. The photo is lovely. Johanna is so thoughtful to meet for a hug or two. Hugs are wonderful. 🙂 Have a good week. Hug! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I agree, hugs are valuable.☺
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.