Marja

Den långa resan.

Liv och död.

IMG_20170712_183801

Väggen där de spontana hälsningarna efter terroristattacken den 7 april satts upp, har flyttats inomhus till Kulturhuset. Tänk att alla dessa meddelanden fick sitta kvar och det utomhus. Det var mäktigt att se och jag kan förstå behovet av att skriva ett par ord och sedan sätta upp sitt budskap.

Fortfarande finns detta behov, för det har skapats ytterligare en vägg dit folk kommer för att lämna sina kondoleanser eller hälsningar till de drabbade. I går var det en ung tjej som ville lämna ett meddelande.

IMG_20170712_183842u

Det blev en lång dag på stan med flickorna i går. Jag vaknade med värkande knän… stadens hårda gator är inte snälla, så jag var tydlig med att det inte skulle bli några långa promenader för min del. Vi hade planerat att gå på utställningen med finsk design på Kulturhuset, men ibland blir det ändrade planer. Vi åt lunch och sen ville flickorna gå i affärer. Det är ju rea överallt och rea på rean… Okej, jag hängde med till en början och köpte en fin klänning till Ronja. Johanna hade ju redan fått en hos Gudrun Sjöden. Sen tröttnade jag och satte mig på en bänk med min bok och mitt medhavda äpple, medan tjejerna gick bananas på Gina Tricot.  På kvällen hade vi planerat att gå på en pub här i närheten som kör stand up komedi, men alla var så trötta att vi sköt upp det till i kväll i stället.

I dag har jag sparat knäna och bara snurrat runt i närkvarteren.  Jag brukar gå till Götgatan Stories i Skatteskrapan när jag ska äta ensam och sätta mig vid långbordet,  för där får man ofta kontakt med andra. I dag hjälpte vi en kvinna som kom in med blodsockerfall…jag vaktade datorn när en man skulle gå på toa och sen började han fråga mig om min tatuering i nacken. Jag glömmer bort att jag har den.

På vägen hem tog jag en annan väg än jag hade tänkt och fick vara med om något väldigt dramatiskt.

IMG_20170712_183656

Den här lilla måsungen stod i ett gathörn och skrek efter sin mamma. Ena sekunden fotograferade jag den, nästa sekund sprang den ut på gatan och blev överkörd av en bil. Den blev illa tilltygad,  men levde. Jag sprang ut och ställde mig bredvid den så bilarna fick väja… Vi var några som samlades runt den och funderade vad vi skulle göra. Några försökte ringa Djurskyddet, men kom inte fram. En kille lyfte den försiktigt åt sidan och så stod vi och såg på medan den dog. En tjej sprang in på Konsum efter en plastkasse och tog hand om den. Jag vet att vi skulle ha avlivat den på en gång och vi pratade om det, men ingen kunde göra det. Så sorgligt.

I morgon ska jag åka till Sundbyberg och hälsa på min barndoms lekkamrat.

Ha en fin onsdagskväll <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken trevlig dag med dina tjejer. Och skönt att pusta mellan varven.
  Dessa lappar med hälsningar har jag också sett och det kommer ju ständigt fler. Fint att de finns och attde får finnas kvar.
  Så trist med måsungen, men dte är också trist att måsarna dras till stan. Det är ju sjöfåglar och inte stadsfåglar. Här på grannusets tak har måsarna nu lagt ägg och fött ungar spm vi dagligen följer. Men en har ramlat ner på en balkong….
  Kram och jag önskar dig en fin torsdag.

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Ditte! Måsarna har verkligen ändrat beteende och det är besvärligt för många. Jag gillar dem inte alls, för de för oväsen och börjar till och med bli närgångna/orädda på ett obehagligt sätt. Den här måsungen var klart övergiven, för det var en tjej som sa att den sprungit omkring och skrikit hela dagen. Det blev lite uppskakande för mig att bevittna hur det gick för den, för allt hände på en sekund.
  Ha en skön resa till Höga kusten! Det är så vackert där.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har nog visat upp den någon gång, men jag ska be Johanna ta en bild av den. ☺
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.