Marja

Den långa resan.

På pub med barnbarnet

IMG_20170714_104302

Tänk att min lilla älskling har blivit så stor att hon kan gå på pub med mormor. Hon fyllde ju 18 år i april och kan då njuta av en Irish Coffee om hon vill.

I går for jag till Sundbyberg för att träffa min barndomskompis Gun-Britt. Hon är en viktig person i mitt liv och det känns alltid lika skönt att träffas en stund. Vi var på ett trevligt ställe och åt en utsökt fisklunch. Sen gick vi, som vanligt, till en loppis basar,  där jag fyndade en liten brevvåg i mässing. Inte för att jag prompt behöver en, för jag brukar använda min lilla hushållsvåg när jag behöver väga brev, utan för att den var gammal och fin och kan stå framme som prydnad. Jag ska ta ett kort och visa den. I fjol fyndade jag två små saxar. En med runt uttag som man kan ex klippa blomstjälkar med och en smal nagelsax som jag silhouetteklipper figurer med när jag scrappar.

Sen for jag in till city och höll inte på att hitta upp ur tunnelbanan…var långt nere under jorden och började få panikkänslor…men jag var ju inte ensam och till slut kom jag upp i dagsljuset. Jag tycker tunnelbanan är ett bra färdmedel för det går så snabbt att förflytta sig och det är oftast lätt att hitta, men de riktigt långa rulltrapporna gör mig yr ibland.

Det blev middag med familjen och sen gick Johanna, Ronja ,en kompis till dem och jag på pub. Vi tog var sin drink och satt sen inomhus, men vid en öppen fönstervägg och pratade. Trevligt och avslappnat.

I dag har jag ont i fötter och ben… och ska ta det lugnt på dagen. Ska gå och handla och så måste jag dammsuga. Det öppna fönstret flög upp två gånger av tvärdraget när jag öppnade dörren och blomkrukor och en hel piedestal med en kruka rasade i golvet. En kruka gick sönder och jag kastade en förtorkad liten julkaktus…de andra blommorna står i självvattnande plastkrukor, men jorden spreds ju över hela golvet och jag tror ända in i min öppna resväska. Johanna städade upp så fint, så i dag behöver jag bara ta det sista. Jag åker hem på söndag, så det är ju dags att dammsuga och plocka upp efter mig.

Ha en fin fredag <3

 

6 kommentarer

 1. Judy

  You have such a beautiful Granddaughter, Marja! Time sure goes fast when you look at how the children grow. Glad you had a nice time with your childhood friend. Sorry to hear about the pain in your feet and legs. Do you take any thing or just keep them elevated? Have a wonderful weekend and safe travels back home! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I take painkillers for my legs If I can’t sleep… otherwise I just rest and keep them elevated.
   Have a nice weekend! Hugs!

 2. Ditte

  Ännu en trevlig dag i huvudstaden. Men tunnelbanan ut till Sundbyberg går så långt ner så dte känns vid Centralen som om man aldrig kommer upp igen. Jag brukar ta pendeltåget dit från Södra station och det går snabbare och jag slipper underjorden.
  Kul med utekväll tillsammans med de dina.
  Kram från mig på Höga kusten.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, pendeltåget är ett alternativ. ☺
   Hoppas du har det fint på Höga Kusten!
   Kram!

 3. Inga-Britt Gustavsson

  Väldigt trevligt att läsa om din resa till huvudstaden , Marja …. Och fina bilder !
  KRAM !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.