Marja

Den långa resan.

Hemma igen

stockholm

Den obligatoriska avskedsbilden från Stockholm tagen från Fjällgatan på Söder. Den togs på lördag, då jag var på väg till Fotografiska museet för att möta upp Johanna och Ronja. Vi gick igenom alla utställningarna, men fastnade speciellt för Magnus Wennmans ’What’s on the plate?’ (Vad finns det på tallriken?) med bilder från svältens och kolerans Afrika. En mycket gripande utställning, där vi gick omkring med dåligt samvete för att vi kunde äta oss mätta, medan barnen i Afrika jagade råttor, åt giftiga växter och drack äckligt, smittat vatten.

Sen for vi hem till flickorna… kocken jobbade, så Johanna ställde sig och lagade mat, medan Ronja gjorde ett personlighetstest på mig…igen. Hon är väldigt förtjust i test som finns på nätet, det här var på engelska och inte så dumt. Vi pratade mycket om frågorna och det blev både funderingar kring etiska värderingar och vanor och ovanor. När testet var gjort visade det sig att jag hamnade i samma kategori som Martin Luther King, Nelson Mandela och Moder Teresa. Inte dåligt, eller? Johanna sa att det var väldigt underhållande att stå i köket och lyssna på oss… som ett radioprogram, eller en pod, sa hon. Hon hade gjort ugnsbakade grönsaker och stekt fläskfilé med kall vitlökssås. I efterrätt åt vi melon. Så himla gott.

I går flög jag hem till Umeå. Jag gillar inte att flyga, men det tar ju bara en timme så det får jag stå ut med. Men med resorna till och från flygplatserna så tog det fem timmar från dörr till dörr. Allt var sig likt här hemma. Blommorna hade överlevt både inne och på balkongen.

I dag har jag varit på sjukhuset hela eftermiddagen. Jag hade två olika undersökningar på Neurolab. Mellan undersökningarna fick jag 45 minuter och passade på att smita ner till entrehallen för att köpa en kaffe. Som tur var hade jag förstått att ta en macka med mig, för jag fick spänningshuvudvärk och behövde något lugnande. Sen råkade jag träffa en god vän också som hastigast.
Resultatet av undersökningarna får jag senare via min doktor på vårdcentralen. Två läkare ska rapportera och den ene är på semester, så det lär väl dröja. Nåja, jag hankar mig fram, men det vore trevligt att få veta om det finns något att göra för att underlätta livet.

På kvällen for jag ut och cyklade en bit runt sjön. Stannade och plockade en liten bukett med bl.a. förgät-mig-ej, som sen fick stå i en egen liten vas. Sen träffade jag en vän på instagram. Vi har aldrig träffats i verkliga livet förut, men kände genast igen varandra. Så trevligt att träffas så där.

Så tänkte jag visa den lilla brevvågen jag köpte på loppis. Vet inte varför jag blev så kär i den. Nu står den i mitt köksfönster.

brevvag

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilka fina och händelserika dagar du haft i Stockholm. Hoppas du snart kommer tillbaka för det skulle vara roligt att ses igen. Vi har ju i omgångar gått omlott.
  Välkommen hem igen!
  Hoppas nu att dina undersökningar kan visa på vad det är som orsakar det hela så att du kan få god hjälp. Håller tummarna.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det var riktigt trevligt i Stockholm och jag är glad att jag orkade med så mycket. Vi får se om jag kommer tillbaka senare i sommar eller höst… allt beror på Raouls affärer. Men jag är flexibel, så jag kan bestämma mig med kort varsel. Johanna och Ronja var också sugna på att komma till Umeå, så vi får se. Skulle vara roligt att ses.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.