Marja

Den långa resan.

Den stora tröttheten slog till

forgatmigej2

Molnigt, blåsigt och bara +13 grader i morse. Konstig sommar. Den stora tröttheten efter de aktiva veckorna i Stockholm hade hunnit i kapp mig och jag kände mig lika skör som de små blommorna i vasen. För att inte bli liggande på soffan hela dagen, hoppade jag på bussen in till stan. Ville gå på bokhandeln, Pysselshopen och Granit och tänkte att jag skulle skämma bort mig lite.

På Indiska var det halva priset på rean och jag hittade en fin tupp som jag suktat efter och en julgran med hållare för värmeljus på baksidan. Med ytterligare intjänad medlemsrabatt fick jag båda för en spottstyver.

tuppochjulgran

Tuppen ska få stå framme året runt, men julgranen blir fin till jul. Har en ljusbricka i samma material som passar bredvid.

På Pysselshopen hade de också rea. Jag har ju haft en paus i pysslandet, men nu börjar det klia i fingrarna och trots att jag har köpstopp på material, plockade jag ihop lite fina papper och några stämplar.

pysselmaterial

På Granit hade jag änglavakt. En man böjde sig ner och när han sen rätade på ryggen slog han huvudet i en skylt som satt fast i en hylla så att ett stenfat föll ner och gick i bitar precis framför mig. Det blev en skräll som gjorde att alla rusade till och jag tänkte att jag hade haft tur som inte fått fatet i skallen eller på mina fötter. Mannen klarade sig utan en skråma.

Sen köpte jag körsbär och gula plommon på torget och for hem mycket nöjd med min stadsresa.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det lika bra att hitta på något om en känner sig trött och det blev ju en hel del trevligheter för din del. Tur att ingen blev skadad inne på Granit, annat än fatet.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte Ja, en nöjesshoppingrunda är bara uppiggande. 🙂 Fatet inne på Granit gick i tusen bitar, för det föll på ett cementgolv. Sånt händer, sa expediten bara och städade undan skärvorna. Mannen var skallig och jag förväntade mig att det skulle börja rinna blod, men skylten var av papp och han hade en hård skalle. 🙂
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.