Marja

Den långa resan.

Tatueringen

tattoo

Jag nämnde min tatuering i nacken i ett tidigare inlägg och det var ett par läsare som blev nyfikna. Jag tror att jag har visat den tidigare, men här kommer den igen. Jag lät Johanna ta en aktuell bild innan jag for från Stockholm. Den är redan 25 år gammal och jag tänker inte på att jag har den, men så här på sommaren syns den ibland och då brukar folk bli nyfikna.
När jag skulle bestämma motiv ville jag ha en gammal och genuin symbol… jag hade sett ett tatuerat öga på min väninnas dotter och letade efter ett öga i ett symbollexikon. Hittade det här… ett öga som förknippas med den egyptiske solguden Horus eller Ra så som det avbildas på gamla papyrusrullar och skyddsamuletter. Egentligen ett falköga. Jag har trivts med det under alla dessa år och har, konstigt nog, inte önskat mig några fler tatueringar.

I morse var det ganska varmt, men mulet. Jag cyklade iväg till ICA på Ålidhem och handlade lite mat. Sen for jag omkring på innergårdarna och beundrade de blommande buskarna och rabatterna. På ett ställe doftade det väldigt starkt av smultron när jag for förbi, så jag var tvungen att stanna och gå tillbaka för att utforska vad det var. Det var ett par schersminbuskar med små blommor, eller mindre än de jag är van vid. Sen plockade jag några schersminkvistar i en park, som jag har i en burk med vatten på balkongbordet.

schersmin

Jag har inte suttit på balkongen i dag, så jag vet inte ens om jag klarar av att ha dem där. Men de är fina att titta på genom köksfönstret.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken fin tatuering och med en gammal symbol.

  Och visst är det fint nu med all grönska och alla vackra blommor, roligt att gå runt och bara titta och njuta.
  Även vår innergård är så fin och den firma som har hand om den ser hela tiden till att det finns vackra blommor och växter och så under hela året och det piggar verkligen upp.
  Kram och trevlig tisdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Grönområdena till våra hus ser bedrövliga ut, men vi får hppas att det blir bättring nu så fort semestrarna är över. Då får vi gräs och grus, men blommorna får vi ( läs: jag) fixa och nästa sommar ska jag plantera lite i krukor kring sittgruppen. 🙂
   Ha en skön onsdag!
   Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Intressant med Endless-syskonen! Ja, Death har absolut ett falköga. 🙂 Är nog en populär symbol.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.