Marja

Den långa resan.

Hitchcockstämning vid busskuren

kvallsro

Kvällsro nere vid sjön.

Ännu en varm och fin sommardag. Jag tog bussen till Myrorna med en stor papperskasse med böcker och grejer. Jag kom hem med en lika stor kasse med saker jag hittade. Jag hade varit på Willy:s och handlat ryggsäcken full, så jag tog en vagn på Myrorna för att lägga ryggsäcken i och då är det ju lätt att plocka i saker man vill ha.

På väg hem blev det lite Hitchcockstämning vid busshållplatsen. Vet inte vad som egentligen var på gång, men en stor måsskock flög fram och tillbaka över oss och till och med dök ner över busskuren. Det var väldigt oroligt och de försökte skita på en kille, men missade visst. Han blev väldigt upprörd och sprang på andra sidan kuren. Jag slet upp mobilen och filmade en snutt. Funderade på om de hade ungar någonstans, men kunde inte tänka mig var… det  var ju bebyggelse och livlig trafik där. Lyckligtvis kom bussen och vi slapp eländet.

På Myrorna hittade jag bl.a. en stor grön glasburk som jag hade vissa planer för. På kvällen for jag på en cykeltur och plockade lupiner i en bukett på balkongen. Och det blev precis så fint som jag hade tänkt.

lupiner

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Ja, desa måsar i stan är riktigt läskiga. Min dotter och hund vlev överfallna i nacka av en galen mås och den gav sig inte. Helen föll när hon försökte freda sig och fick skrubbsår och Curre blev hackad.
  Tur att bussen kom så att du slapp bli biten.

  Vilken fin glasburk du hittade! Och så vackert det blev med blommorna i den. Har också en kassa här som jag ska lämna in…Men jag hade inte tänkt att köpa med mig något hem. Men det kan lätt ändras på.
  Kram och trevlig fredag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Verkar som måsarna kommer allt längre upp på land och blir allt mer aggressiva. Huu, att bli hackad av en som kommer i hög fart med sin vassa näbb. Verkligen skrämmande. De andra tyckte jag var tokig som stod utanför busskuren och filmade med mobilen och det var kanske lite dumt. 🙂
   Jag hittade så många fina saker på Myrorna i går så jag kunde inte låta bli att köpa. 🙂
   Ha en skön helg! Här är det varmt, men mulet… hoppas det inte blir åska.
   Kram!

 2. Judy

  Another lovely lake picture! The flowers are beautiful. What is egg looking thing beside the vase? Enjoy the weekend. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The round white thing is just a hollow ceramic decoration that came with a pot I once bought. It had some black flowers on than didn’t stand the weather, so I scraped them off and intended to glue on some new… but has kept it white. 🙂
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.