Marja

Den långa resan.

Hur lever man ett liv?

nyagardiner

I dag fick jag upp gardinerna. Symaskinen uppförde sig väl… jag putsade fönstrena, strök de nya gardinerna och hängde upp dem. De känns lite mörka, men om ett par dagar har jag nog vant mig. Det var svårt att fotografera dem i motljuset, så det fick bli från sidan. I kväll när jag hade tänt lampan, såg de riktigt fina ut.

Missade Fredrik Backmans sommarprat i P1, men läste däremot ut hans bok ’Britt-Marie var här’ som hade blivit liggande. Jag har taskig humor, så jag är inte så förtjust i hans böcker. ’En man som heter Ove’ blev ju hyllad till skyarna, men jag tyckte att den var ’sådär’. Har inte sett filmen.

En mening gillade jag i ’Britt-Marie…’
”Vid en viss ålder handlar nästan alla frågor en människa ställer sig egentligen om en enda: Hur lever man ett liv?” 

Tänkvärt! Hur lever man ett liv? Vad säger ni?

Ny vecka och ny månad. Tiden går så fort.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fina gardinerna blev och färgerna är verkligen härliga. Och skönt att symaskinen ville samarbeta, den förstod nog allvaret i det hela.
  Jag har både läst boken och sett filmen ”En man som heter Ove” och jag tyckte om båda. ”Brittmarie” har jag inte läst. Men jag kan också fundera då och då på frågan hur man lever ett liv. Något svar har jag inte, men jag försöker numer att inte skjuta upp saker utan göra dem här och nu. Frågan finns kvar och svaren väntar jag på.
  Kram och trevlig måndag.
  Jag närmar mig just nu Helsingfors och ser fram emot en dag här.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! I dagsljus ser gardinerna inte lika mörka ut. Att inte skjuta upp saker är nog ett bra sätt att leva ett liv.
   Förstår av instagram att ni hade en fin dag i Helsingfors. Ska gå in och läsa på bloggen. 🙂
   Kram!

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Ha , ha … Måste skratta lite , Marja …. Trodde nästan att jag var ensam om att inte tycka om ” Ove-boken ! Jag läste bara en tredjedel .
  Men , filmen var bättre , trots allt.
  Tyckte bättre om boken om ” Britt -Marie … ” . Den hade karaktären av skröna , som jag mer kan förlika mig med .

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag tyckte också bättre om ’Britt-Marie…’ Som du säger, den var mer som en skröna, men man kände ändå empati för den stackars kvinnan… 🙂
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.