Marja

Den långa resan.

Sol i går… molnigt i dag

sunset

Solnedgången i går kväll var helt fantastisk. Den började lite försiktigt och till slut stod hela himmelen i brand. Tyvärr ser jag bara det översta skiktet från min balkong eftersom jag har både skogen och husen i vägen. Jag borde ha kastat mig på cykeln och åkt iväg till andra sidan sjön.

Vädret var vackert i går. Jag och min kompis träffades vid kyrkstugan på eftermiddagen. Hon ville se akvarellutställningen och sen satte vi oss ute och fikade. Det var riktigt skönt att sitta där i solen. Det fläktade lite skönt, några barn badade och en far och son stod ute i vattnet och fiskade. Många stannade till och satte sig ner med en fika.

kyrkstugan

Sen skulle vi cykla hem till mig och laga middag, men eftersom vädret var så fint tog vi en cykeltur till restaurang Ruccola, som ingendera av oss varit på trots att den funnits till ett par år. Jag googlade adressen och även färdvägen, eftersom man bygger så mycket mot Tavellidhållet att det kunde bli svårt att hitta. Och det var svårt att hitta, så jag fick till slut anlita Googles gps, som var till god hjälp trots att den trodde att vi körde bil.
Sen tog vi cykelvägen längs Tomtebovägen hem till mig… den närmsta vägen visade det sig.

Jag bjöd på kycklingwok med ris och raita. Det blev riktigt gott… jag hade marinerat kycklingen i tandoorikrydda och sen wokade jag champinjoner, sockerärter, squash,blomkål, morot, paprika och årets späda lökar. I raitan hade jag finhackat tomat och gurka, turkisk youghurt, lite olivolja, kryddor och egen citrontimjan i stället för mynta. Till efterrätt blev det bara vattenmelon och körsbär.

I dag har jag inte gjort så mycket. Sov länge i morse, var tydligen trött och när jag steg upp var det blåsigt och bara 16 grader ute. Himlen hängde som en grå filt. Sen blåste det så mycket att min lilla pelargon på bordet ute på balkongen flög i golvet och den andra duken (underlägget) för den här sommaren for all världens väg. Nu såg jag att den ligger nere på grannens altan. Jag fick ställa alla blommor på golvet under bordet. Nu har vinden mojnat lite och molntäcket spricker upp lite försiktigt. Jag kanske skulle ta en cykeltur i alla fall.

Ha en lugn lördagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken skön, ”god” och omväxlande dag! Och lika bra att passa på att vara ute när vädret är behagligt.
    Dessa vackra solnedgångar kan man ju inte se sig mätt på. Fantastiskt fin bild.
    önskar dig en fin söndag och hoppas på lite uppklarnande.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, man måste anpassa sig efter vädret nu för tiden.
      Solnedgångarna skulle vara ännu mer fantastiska om jag kunde se dem helt och hållet. Ibland ser jag bara lite rött, men vet att det egentligen är mycket mer. Å andra sidan tror jag att de översta skikten är klarast i färgerna.
      Ha en skön vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.