Marja

Den långa resan.

Abstinens…inget bredband

IMG_20170808_222047

Se så fina mönster! De vill jag måla. Kokade polkarödbetorna i halvor och sen skivar jag dem tunt i salladen. Jag kokade också en stor kastrull ratatouille som jag åt av till kvällsmat med lite keso på.

Jag fick tag på min bror i Finland i dag och vi skrattade gott när jag berättade att jag hade försökt nå honom i Burma i flera dagar. Då är det problemet ur världen och jag kan börja planera. Längtar faktiskt till Finland.

I dag fick jag ett annat problem dock… varken TV eller Wifi fungerade. Jag har ju allt på samma bredband och det hade slutat fungera. På surfplattan kunde jag gå in på Mina sidor på Telia för att kolla ev driftstörningar. Nej, inte hos oss. Jag gick ner till grannen och frågade om deras bredband fungerade och det gjorde det… Då ringde jag Telia och kom fram direkt till en trevlig kille. Jag hade noterat att min router inte blinkade som den brukar och vi försökte på alla sätt få liv i den. Jag utlöste till och med överspänningsskyddet… och till slut kunde vi bara konstatera att routern bestämt sig för att dö. Jag får en ny med posten och den skulle visst inte skickas förrän på fredag, så nu sitter jag här med värsta abstinensen efter TV-sällskapet. Tur jag har surfplattan i alla fall, men begränsat med internet både på den och telefonen. Jisses, så man är bortskämd.

Ringde vårdcentralen i morse för jag ville boka en tid hos min läkare. Fick en uppringningstid på eftermiddagen. Doktorn är på semester och på sommaren tar de bara emot akuta fall. Vad är akut? Något som är livsfarligt. Om man bara har småont får man alltså gå omkring hela sommaren med oro och nedsatt livskvalitet. Jag fick en telefontid hos doktorn den 24/8. Alltså doktorn ringer då om hon hinner.

I morgon hade jag tänkt ta mig till Nolia-mässan. Nu ska jag gå ut en sväng och titta på månen igen. I går lyckades jag ta en ganska fin bild som jag tänkte visa på Skywatch på fredag.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint att du fick ta i din bror! Och roligt att planera resan till Finland.
  Tristare med routern. Hände oss också för en månad sedan , men jag gick och köpte en i webhallen så det gick fint att installera den nya och med än bättre kapacitet. Vi har ju fiber och då vill det till att även routern hänger med. Skönt i alla fall att du har paddan och telefonen.
  Detta med vårdcentraler är ett gissel. Här på Ringens vårdcentral har vi varje dag ”akutmottagning” mellan klockan 8 -11 och dit men kan gå för en lättare översyn. Men visst är det bättre med en bokad tid. Trist att du får vänta så länge.
  Och visst är det fint med månen nu i de mörka kvällarna.
  Önskar dig en fin onsdag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Hela vårt hus har en gruppanslutning hos Telia och allt fanns installerat när vi flyttade in, så då får jag en ny router gratis som passar till systemet… så därför lönar det sig att vänta några dagar. Dessutom tycker jag att de har bra support när man ringer.
   Den vårdcentral jag nu tillhör, har jourtjänst kvällar och helger och jag har gått dit ett par gånger, men även där blir man ifrågasatt varför man kommer av en sköterska innan man får träffa en läkare.
   Ha en bra dag!
   Kram!

 2. Ruth i Virginia

  Den heliga svenska semestern! Det förvånar mej att läkare och sjukhus
  tror att folk inte blir sjuka under sommaren. Och, för all del, få inte barn på sommaren,
  för många BBn är stängda. Räknar dom inte med att en massa babies blir ”gjorda”
  i november ? 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jodå, folk blir sjuka, men de får gå omkring hela sommaren med lock för öronen och värkande knän och ont i magen… det är inte akut. Men det kan bli väldigt akut och till och med gå så långt att det blir kroniskt eller att man får bestående men och då belastas sjukvården ännu mer …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.