Marja

Den långa resan.

Bondens marknad och Vänortsparken

spetskal

Se så vacker en närodlad ekologisk spetskål kan vara. Tog mig ner till Bondens marknad i dag, tuggandes tuggummi. Det duggregnade hela tiden och utbudet var inte ännu så stort. Jag köpte fina små rödbetor som ska bli soppa i morgon och så spetskålen. Sen köpte jag ett bröd och en kanelbulle hos Hagabröd. Jag bad att få ett fruktbröd, men hittar ingen frukt i brödet, så jag misstänker att jag fick ett bröd med fyra sädesslag i stället. Blev lite besviken, för en skiva fruktbröd med Bregott på är så gott till kaffet. Ska kolla upp det där nästa lördag.

Sen gick jag en sväng i Vänortsparken. Det var rena meditationen att strosa runt i min egen värld där under paraplyet. Så grönt och lummigt och den fuktiga luften var lätt att andas. De gamla pilarna är ju fantastiskt frodiga.

vanortsparken

vanortsparken2

vanortsparken3

Jag är förstås trött efter de senaste dagarnas urladdningar och trummandet i örat pågår. Tuggar tuggummi och gör käkgymnastik. Sov ett par timmar och var uppe i ottan och tuggade. Var inne på nätet och bokade akupunktur till på måndag. Tog in tidningen och såg att Reumatikerföreningens vattengympa börjar den 14/9. Man skulle anmäla sig på ett telefonnummer och tidigare anmälningar räknades inte. Det var ju lite kaos i våras när de skulle slå ihop två grupper till en. Jag hade ställt in mig på att jag inte skulle få någon plats i höst, men jag ringde och anmälde mig och HURRA, jag var välkommen.

Jag har sovit halvsittande på soffan i ett par omgångar på eftermiddagen och när jag sover slutar trummandet under korta perioder. Jag hör bara ett brummande när jag vaknar och det är ju hoppfullt.

Huu, nu fick jag besök av en stor spindel som satt på väggen under fönstret. Jag har haft balkongdörren öppen… Okej, jag tog lite hushållspapper och försökte greppa den löst och kastade ut den. Såg inte om jag fick tag i den eller om den hann smita undan bakom elementet. Är i och för sig inte rädd för den.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så trist att du har så ont, men hoppas nu att akupunkturen kan ge dig lindring.
  Men genom att komma ut kunde du kanske skingra tankarna.
  Vänortsparken ser så fin ut och jag förstår att du tycker om att gå där.
  Skönt att du kom med på vattengympan för det var ju så rörigt med anmälningarna.
  Önskar dig trots det onda en ok söndag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Att fara ut är ju en bra distraktion och att röra på kroppen är uppiggande.
   Jag blev så lycklig när jag kom med på vattengympan… det är ju den motion jag njuter av mest och som passar min kropp bra. 🙂
   Ha en bra vecka!
   Kram!

 2. Judy

  Hi Marja! Sad to hear the ear problem is still there but good you are staying on top of things. Hope the acupuncture relieves the pain. Beautiful pictures! Such a lovely park with all the greenery and colorful flowers to enjoy. Be well my friend. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! This ear problem is really uncomfortable, but I can’t do anything but try to distract myself. I’m looking forward to the acupuncture, because I know it will be relaxing. 🙂
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.