Marja

Den långa resan.

Kantarelltoast och rödbetssoppa

rodbetssoppa

Min kompis kom och hade plockat kantareller. Hon gjorde kantarellstuvning på rostat bröd och jag kokade en rödbetssoppa. Jag kokade en liter soppa och syrade den med en matsked balsamvinäger och den blev perfekt.

Fortfarande inget trumljud i örat, men ett prasslande ljud när jag rör på käkarna och en lockkänsla, som var ganska irriterande på morgonen och blev bättre framåt dagen. I morgon ska jag tillbaka till akupunkturkliniken för en andra omgång. Ska bli spännande att se hur jag mår efter den. I dag har jag varit trött och väldigt disträ. Jag har flera gånger öppnat kylskåpsdörren och stått och funderat vad jag skulle ha. Det har varit skönt att bara ta det lugnt och umgås med min kompis.

Min dator har blivit fruktansvärt seg sen jag fick den nya routern. Internet fungerar inte alls som förut. Ibland tar det evigheter för den att ladda upp sidor och om jag inte väntar, utan försöker gå vidare, påstår den att jag inte har något internet. Jag har tömt cacheminnet… vad mer kan jag göra? Om det inte blir bättre, får jag nog be om hjälp, för nu har jag gått bet. Telefonen och surfplattan fungerar som vanligt.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

14 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack för tipset, Anders! Jag körde kollen två gånger, men den svarade att den inte kunde få korrekt resultat. Vi har ju gemensamt bredband i hela huset och det skall vara 100/100 enligt Telia, men jag fattar inte riktigt vad det betyder. Jag har varit nöjd med hastigheten tidigare eftersom jag inte laddar ner filmer och sånt, men nu känns det som laptopen hakar upp sig och står och tuggar alltför ofta. Kanske är felet i laptopen? Jag ska ringa Telia och kolla med dem. 🙂

   • Anders

    100/100 betyder att surfhastigheten är 100 megabit/s både till din dator från internetoperatören och från din dator till internet. Det viktiga i ditt fall är att hastigheten ”nedströms” är de utlovade 100 Mb/s (Som är bra kapacitet). Snabbt internet ”uppströms” behöver bara de som sysslar med fildelning eller behöver ladda upp stora datamängder till internet.

    Upplevd hastighet kan bero på många saker, inte bara den kapacitet som internetleverantören ger. Det kan t.ex. bero på hur hårt belastad den sajt man besöker är eller ens egen dator.

    Men om din dator är någorlunda ny och ”frisk” så borde du inte uppleva att det ”tuggar”.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Just nu fungerar den bra igen… men den kan plötsligt börja tugga och påstå att jag inte är uppkopplad, trots att jag är det. Då får jag börja trixa på olika sätt 🙂 Jag avvaktar och kontaktar sedan Telia, för jag är lite inne på att det kan vara den nya routern.

 1. Caanita

  Positivt att du känner dig bättre i örat, hoppas på fortsättning så. Jag tänker på prasslandet som du upplever, det kan väl inte vara en vaxpropp eller nåt åt det hållet? Men du har ju nyligen blivit undersökt av en läkare på sjukhuset, så det måste väl vara något annat. Vi fortsätter med ”tumhållandet”.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Caanita! Nej, ingen vaxpropp, utan ett undertryck i örat som orsakas av spända muskler… små muskler som man inte kommer åt. Men kvinnan som ger akupunktur ’vet exakt’ vad det handlar om och hon fick ju bort trummandet genom att trycka på en muskel i käken och i dag fortsatte hon trycka. 🙂

 2. Caanita

  Tack för påminnelsen om rödbetssoppa, så jättegott. Vi äter för sällan soppa överhuvudtaget, trots att det både är enkelt och gott, särskilt med ett gott bröd och en god ost.
  Nu på hösten när grönsakerna är som bäst går det att variera sopporna hur mycket som helst.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag äter ofta soppa och när jag träffar mina kompisar brukar vi äta soppa. Det har blivit som en tyst överenskommelse att vi bjuder på soppa och ett gott bröd och ost, så att ingen känner stressen av att behöva briljera i matlagning. Oftast blir det en vegetarisk soppa eller fisksoppa.

 3. Ditte

  Skönt att din kompis kom och att ni kunde laga god mat tillsammans. Bra att få lite annat än din besvärliga värk att tänka på.
  Hoppas att även dagens akupunktur blir framgångsrik.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Akupunkturen gick bra i dag. Det var riktigt trevligt att laga mat tillsammans och njuta i lugn och ro. Sen visade jag henne hur hon skulle använda den nya mobilens kamera och vi var ute på balkongen och fotade. 🙂
   Kram!

 4. Caanita

  Jag måste kanske förtydliga mig när jag skriver ”vi äter för lite soppa”. Självklart kan jag inte uttala mig om andra, jag menar naturligtvis mig och min familj.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag tror nog det gäller många familjer och det är nog en vanesak, för annars är det så lätt att ta det man har i kylskåpet och kasta ner i buljong. 🙂

 5. Judy

  Your soup looks delicious Marja! What have you put in there? Beautiful soup bowl. Happy the acupuncture is working. 🙂 Hoping that your computer problems are soon fixed. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The main ingredient in the soup is beetroot cut into sticks, then I have a couple of carrots, a little cabbage and leak. 🙂
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.