Marja

Den långa resan.

Jag är på väg…

Det blev inget blogginlägg i går kväll. Jag var trött efter akupunkturen, sen kom exet och vi åt rödbetssoppa och surrade. Sen skulle jag ju gå och lägga mig i tid, eftersom jag skulle stiga upp redan strax efter klockan fem. Det blev ju bara ett par timmars sömn för mig… får sova i bussen i eftermiddag. Klockan halv sex stack exet ut huvudet från sovrummet och frågade om jag var vaken. Han verkade vara orolig för att jag inte skulle vakna.

Strax efter sex stod muminmamman och jag och väntade på bussen till färjan.

IMG_20170830_084843

Det kom en stor taxi och jag fick sitta i framsätet. Chauffören var morgonpigg och pratade hela tiden. Vi hämtade upp flera passagerare på olika platseroch for via sjukhuset, centrum, Ikea och flygplatsen…en riktig sightseeing blev det.

Ändå kom vi i god tid till färjeterminalen och fick sitta och vänta på att gå ombord. Jag blev lite otålig, för jag ville ha frukost!

IMG_20170830_084740

Nu har jag ätit frukost och vi är på väg. Det mulna vädret börjar klarna upp, så snart ska jag gå ut på däck och se om jag får några fina bilder. Det gungar lite och ibland kommer en våg som stöter i med kraft så hela båten skakar. Lite obehagligt. Jag måste sitta uppe i baren, för det är enda stället med wi-fi och flaskorna klirrar när stötarna kommer. Ska gå ner när jag skrivit färdigt.

Jag fortsätter ju med buss i eftermiddag från Vasa… 3,5 timmar… och då får jag som sagt sova.

Ha en fin dag <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Så skönt att ud är på väg. Önskar dig en fin överresa utan alltför mycket blåst och hoppas du kan sva några timmar i bussen.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Resan gick bra. Det lugnade ner sig efter hand och jag kunde till och med sitta en stund ute på däck och njuta. Solen tittade fram en kort stund också. 🙂 Sen sov jag i bussen och i natt har jag sovit i kapp. Nu ska jag träffa brorsan och äta sen lunch med honom.
   Kram!

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Ha det så trevligt i Finland Marja ….. förr , när min man levde åkte vi många gånger över och hälsade på vänner i Harrström . Du kanske far åt ett annat håll ?
  Tyckte alltid att det var fint i Finland !!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Jag åker rakt söderut längs kusten till Björneborg ( Pori på finska). Det är min hemstad.
   Kram!

 3. Judy

  Bon Voyage Marja! Have a wonderful trip to Finland! Nice that you can get wi-fi. How’s the weather as the ferry makes it’s way across the water? It will be good to see some of the pictures you take while out travelling. Take Care! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The weather at sea yesterday was cloudy, but rather calm. I was out on deck a while when the sun came out for a very short time. Today it’s cloudy and only 12-13 degrees.
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.