Marja

Den långa resan.

Paraplyväder

hostfarger6

Jag fick vänta en stund när jag bytte buss vid sjukhuset i kväll och upptäckte hur fint gatlyktan lyste upp den höstfina lönnen. Härom dagen la jag upp en likadan bild, men tagen på dagen och den var införd i Umeå Tidning i dag. Scrolla neråt så får ni se.

Jag kom från akvarellen och den här terminen kommer att bli spännande med mycket experimenterande. Vi ska följa en bok och gå ’utanför ramarna’ genom att prova olika tekniker. Jag är lite trög när det gäller sånt. Jag vill att akvarellmålning ska vara ren akvarell, fast jag vet att många kända akvarellmålare använder olika material och olika udda tekniker. När jag scrappar kan jag blanda tekniker och det är klart att jag kommer att hänga med på målningen… om än lite motvilligt. Vi kommer att måla stort och det är en utmaning i sig för mig, så vår lärare rekommenderade att köpa färg på tub…

I dag var det paraplyväder.

underparaplyet

Jag tog bussen till Vårdcentralen och lämnade tillbaka EKG-apparaten. Bye, bye, jag kommer inte sakna dig! Sen promenerade jag till Ålidhems centrum för att handla lite på ICA. Jag vet inte om det är de nya finska skorna, eller kanske magneciumkapslarna jag tar varje dag, eller akupunkturen… men jag går med lättare steg, lösare höfter och raglar inte.

I dag satte killarna upp avspärrningar runt gräsmattan, så jag antar att de sått gräset. Jag kan inte se om de gjort det eller inte, men alla fotspår var igenkrattade och allt ser så fint ut. Nu antar jag att vi får vänta på möblerna ett par veckor. Jag är så himla nöjd.

I morgon ska en arbetsledare på HSB, vaktmästaren och jag utföra den årliga inspektionen av fastigheterna. Eftersom husen är så nya, så har vi inte gjort det tidigare och därför har vi bett om hjälp utifrån. Sen ska jag bli bjuden på lunch.  Och så är det vattengympa senare på eftermiddagen.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Mycket som händer och det är ju roligt i sig. Spännande med nya utmaningar på akvarellkursen och viist tar det lite tid att vänja in sig.
    Fotot på löven är jättefint och kul att få ett med i tidningen.
    Önskar dig en fin kväll.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.