Marja

Den långa resan.

Ångestsöndag

rosabandet

Nu börjar det bli dags att köpa Rosa bandet. Årets band har designats av Efva Attling och är ett enkelt ripsband med texten ’Beat it’, undgefär ’övervinn det’.

Det blev inget Ikea i dag. I stället blev det en typisk ångestsöndag och jag har fått kämpa för att inte bli sittande i soffan framför något meningslöst TV-program. Jag kom i säng alldeles för sent i går kväll, sov dåligt, var uppe och vandrade kl sex, somnade om och sov alldeles för länge. Även om jag inte känner mig sressad, vet jag att det blev alldeles för mycket förra veckan. Jag hade något varje dag och vissa dagar två saker och det orkar jag tydligen inte med. Det har varit mycket med föreningen, men det kommer att lugna ner sig och det övriga jag gör är ju bara roliga saker. Men det har varit för lite av lugn och ro och ensamhet, något jag behöver.

Jag lagade i alla fall god mat, ugnsrostade grönsaker och lax. Tömde grönsakslådan i kylen och hittade en mycket trött blomkål, en kålrabbi, en rotselleri och så morötter, rödbetor och lök förstås. Det blev så gott och jag har en portion över till i morgon. Sen dammsög jag, torkade golven och la på de rentvättade mattorna.

Nu har jag lyssnat på Stina Wollter i P4 och stått och strukit under tiden, så lugnet i själen är återställt.

I morgon har jag inget inplanerat (inte ens Ikea), så jag ska en tur ner till sjön och skogen.

Till sist några höstbilder från Vänortsparken från i går.

vanortsparken3

vanortsparken2

vanortsparken4

vanortsparken

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Ibland blir vissa veckor överfyllda och även om det är roliga saker så kan det ändå bli lite öfr mycket av det goda. Skönt nu med en lugn början på veckan.

  Bilderna från Vänortsparken är så fina och jag kan förstå att du gärna går runt där .
  Önskar dig en trevlig måndag.

  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag är ju extremt stresskänslig ända sedan åren jag var utbränd, men lyckligtvis känner jag igen symptomen och kan parera dem. En cykeltur nere vid sjön är den bästa medicinen. 🙂
   Ha en trevlig vecka!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.