Marja

Den långa resan.

Hela världen är gul.

hallristning

Gamla hällristningar från Alta i Norge. I dag började Kreativa kursen med Mag-och Tarmföreningen och ABF, där vi ska få prova på olika saker. Vi samlades på Västerbottens Museum för att få en guidad förevisning av utställningen ROCK ART IN SAPMI. Ämnet var nämligen ’arkeologi’. Vi hade en kunnig guide och efter den intressanta genomgången av utställningen, satte vi oss ner och hon berättade om läget i umetrakten.

Sen gick jag till deras mysiga kafé och åt en västerbottenspaj med sallad. I butiken köpte jag en hemkokt tvål, som kommer lukta mynta och eukalyptus i hela mitt badrum, och en liten plansch med olika skogsträd i Sverige. Jag funderar ju hela tiden på olika träd, så nu kan jag titta på ex bladformen på min lilla plansch.

Jag blev hämtad till kursen av min ’magkompis’ och hela vägen när vi åkte till muséet satt jag och ropade oh och ah över alla vackert gula träd. Det är mycket gult nu. Jag tycker jag är i en gul sagovärld… riktigt magisk höstkänsla. På hemvägen fick jag byta buss två gånger, men det gjorde inget, för jag stod och snurrade runt i min gula värld.

gult

Det här är säkerligen inte den sista gula bilden jag lägger upp.

I kväll tappade jag min fjärrkontroll i golvet och sen slutade den fungera. Jag kontrollerade att batterierna satt i ordentligt… det gjorde de, men när jag skakade kontrollen var det något som lät löst i den. Hur gör man då? Jag tänkte att jag får väl se på samma kanal hela kvällen… sen har jag en annan kontroll jag kan stänga av apparaten med. Jag blev jätteirriterad och skakade fjärrkontrollen argt, samtidigt som jag svor på finska, och ser man på… kontrollen började fungera igen.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

8 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, Sandra, det är nog så. 🙂 Förresten kan jag bara svära på finska. 🙂
   Kram!

 1. Ditte

  Vilken trevlig kurs och i trevliga omgivningar, nog så viktigt. Och fint att lite av varje tas upp.

  Ja, träden är verkligen fina och du får passa på att njuta av dem ett tag till för om en tid är de ju lövfria. Dina lövbilder är så fina så jag ser gärba på många.

  Och se, din kontroll började leva igen när du talat till den på finska. Hoppas den är pigg även idag.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Fjärrkontrollen mår som vanligt i dag. 🙂 Jag kan bara svära på finska, men de orden är verkligen effektfulla. 🙂
   Kram!

 2. Judy

  Really like this post! 🙂 Very interesting archeology drawing. In my research there is Sami people in the husband’s family tree. Yesterday I googled them to find out more about their culture. The fragrant soap would be a lovely smell. Beautiful yellow views! Can’t wait for more uploads. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Interesting about the Sami people in your husband’s family. Hope you find something interesting when you google. Next time our creative course will deal with family research. 🙂
   Have a nice week! Hugs!

 3. Maggan

  Nog är det bra att kunna svära på två språk -gärna flera – om det behövs. MEN finska svordomar är ju kända för att ha en extra tyngd. ????
  Befinner mig nu i Grekland och kan inte svära så dom förstår. Hoppas det inte behövs.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   I Grekland använder man ofta franska eller italienska svordomar… det franska ’merde’ går bra… de italienska är lite fulare. 🙂 Ha det så skönt! Är bara liite avundsjuk. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.